Malatya Belediyesi Kırgızistan’ın Batken Belediyesi İle Kardeş Şehir Oldu

Malatya Belediye Meclisi, Kırgızistan’ın Batken Belediyesi ile kardeş şehir olunması kararını onayladı.


Malatya Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk birleşimini gerçekleştirdi. Meclis, Mart Ayı Toplantısı’nı Cuma günü saat 14.00’de yapacağı 2. Birleşimle tamamlayacak.

Belediye Meclis Salonu’nda ilk birleşime Meclis I. Başkan Vekili Mehmet Şehitoğlu başkanlık etti. Belediye Meclisi’nde daha önce kütüphane yeri olarak plan tadilatı yapılması kabul edilen ve yeni yapılan Nikah Sarayı’na taşınacak olan mevcut Nikah Salonu alanının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Şehit Jandarma Er Tuncay Göksu isminin Paşaköşkü Mahallesinde bulunan bir Park’a verilmesi kabul edilen toplantıda, Kırgızistan’ın Batken Belediyesi ile kardeş şehir olunması da onaylandı.

Toplantıda, Fahri Kiğılı Vakfı Kız Kur’an Kursu inşaat projesine ortak olunması da kabul edilerek 25 bin TL yardımda bulunulması kararlaştırıldı.

Malatya Belediyesi olarak Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB Müteşebbis Heyeti içerisinde yer alınması da kabul edilerek yüzde 12 ortaklık payı ile ortak olunması onaylandı.

Toplantıda ayrıca, ilgili mevzuat gereği I. OSB Müteşebbis Heyet adına kamulaştırma işlemlerinin; kamulaştırma bedelleri Müteşebbis Heyet tarafından ödenmek kaydıyla belediyece yapılması kabul edilerek Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi kararlaştırıldı.
Kaynak: İHA