Çanakkale Gazileri İsimli Tiyatro Oyunu Yoğun İlgi Gördü

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yozgat Gençlik Merkezi, Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle Gençlik Merkezi Damla Tiyatro Grubunca hazırlanan ‘Çanakkale Gazileri’ adlı oyun Çekerek ilçesinde sahnelendi.

Çanakkale Gazileri İsimli Tiyatro Oyunu Yoğun İlgi Gördü

Çekerek ilçesinde sahnelenen oyunu daire müdürleri, sendika temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler izledi. Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Dünya Tiyatro Günü çerçevesinde, vatandaşları tiyatro oyunu ile buluşturmak istediklerini belirterek, “Tiyatro ile buluşan gençlere Çanakkale ruhunu ve bilincini oluşturmaktır. Büyük kentlerde birçok insan için herkesin ulaşabileceği kültürel ve sanatsal faaliyet olan tiyatro, ilimizdeki ilçe ve köyler için sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan dolayı lüks olarak algılanmakta ve her zaman ulaşılamamaktadır. Tiyatronun ne olduğunu bilmeyen ve hayatında tiyatro görmeyen insanlara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi oluşturduğu tiyatro grupları vasıtası ile tiyatroyu ilk önce tanıtmak, sevdirmek, öğretmek ve tiyatronun büyülü dünyasına onları da dahil etmek amaçlanmaktadır. Böylelikle insanlara verilmek istenen mesaj, insanları yormadan ama eğlendirerek verilmektedir. Kültür miraslarımızdan biri olan tiyatroyu insanlara ulaştırmak adına yapılan proje gelişmekte olan ilimiz adına güzel bir adımdır” dedi.

Gençlik Merkezi Ali Sapmaz’da Türkiye, genç nüfusa sahip ülkelerin başında geldiğini ifade ederek, “Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençliğin, geçmişimizle, kültür bağlarımızla olan ilişkisini sağlamak,Çanakkale ruhu ve milli bilinç oluşturmak için gençlik merkezi olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Çekerek ilçemizde oynanan ‘Çanakkale Gazileri’ adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü. Oyunu sergileyen oyuncularımıza, izleyicilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA