Bangladeş'te Yerel Seçimlerin 5. Turunda Oy Verme İşlemi Başladı

Bangladeş'te yerel seçimlerin 5. turunda oy verme işlemi başlarken, seçimlere, oy hırsızlığı iddiaları, muhalefetin desteklediği adayların boykotları ve çeşitli bölgelerde patlak veren şiddet olayları damgasını vurdu.

Seçmenler, 5. turda "Upazila" adı verilen 73 alt bölge yönetimini belirlemek için sandık başına giderken, Bangladeş Milliyetçi Parti, Cemaat-i İslami ve diğer siyasi partilerden en az 20 aday, seçimleri boykot etti.
Seçim komisyonu da bazı seçim merkezlerinde oy pusulalarının çalındığı ve oy hırsızlığı yapıldığı iddiaları nedeniyle oy verme işlemini erteledi.
Ana muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Parti, iktidardaki Avami Birliği üyelerinin, oy verme merkezlerini ele geçirdiğini, muhalefetin destekçilerinin oy kullanmasına engel olduğunu ve sahte oylar kullandığını iddia etti.
Parti yetkilileri, yaşananların, mevcut yönetimin, otokratik bir rejim olduğunu kanıtladığını söylerken, Cemaat-i İslami'nin Genel Sekreteri Şefikür Rahman da yazılı açıklamayla Avami Birliği üyelerinin eylemlerini kınadı, mülki idareyi ve seçim komisyonunu, bu eylemlere izin vermekle suçladı.
Bangladeş'te yerel seçimlerin ilk 4 turunda Avami Birliği 172, Bangladeş Milliyetçi Parti 141 alt bölgeyi kazanmıştı. Seçimlerin ilk turu için oy verme işlemi 16 Şubat'ta başlamıştı.
Kaynak: AA