Ab Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Antalya'da Açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Gazi Mustafa Kemal hedefi koymuş, ondan sonra gelenler, Atatürk'ten geçinmişler, yatmışlar. Ama biz bugün Türkiye'yi Atatürk'ün gösterdiği istikamette, dünyanın en büyük ülkelerinden bir tanesi yapıyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti Kaş belediye başkan adayı Halil Kocaer'in ilçe merkezindeki seçim bürosunu ziyaret etti. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, ilçenin AK Parti'nin belediyecilik anlayışını özlediğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığının 5 yıldır yaptığı hiçbir işin olmadığını savunan Çavuşoğlu, geçen seçimde milletin kandırılarak oylarının alındığını ifade etti.

Çavuşoğlu, halkın 12 yıldır kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirterek şöyle konuştu:
"12 yıl her seçimde AK Parti'yi daha da güçlendirdiniz. Siz AK Parti'yi güçlendirdikçe, Türkiye'de büyüdü, Türkiye'de güçlendi. Türkiye'nin ekonomisi büyüdü. Türkiye'nin itibarı büyüdü. Türkiye'nin hizmetleri büyüdü. Dünya'da saygın bir ülke haline geldi. Önümüzdeki seçimlerde biz inanıyoruz ki siz AK Parti'yi yine yalnız bırakmayacaksınız. Bugün milyonlarca insanın meydanlara koştuğunu Yenikapı'da gördünüz, Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmayacaksınız."
AK Parti'nin bugüne kadar ne vadettiyse hepsini yerine getirdiğini dile getiren Çavuşoğlu, 79 yılda yapılmayanları yaptıklarını, yapılanlardan da kat kat fazlasını yaptıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, 2023, 2053 ve 2071 yıllarıyla ilgili büyük hedeflerinin olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
"Bugün geldiğimiz noktayı hepimiz biliyoruz. Sloganlarla, şarkılarla vakit geçirmeyiz. Biz Atatürk'ten geçinmeyiz. Atatürk'ün hedef koyduğu ileri medeniyetler seviyesine ulaştırmamız lazım. Gazi Mustafa Kemal hedefi koymuş, ondan sonra gelenler, Atatürk'ten geçinmişler, yatmışlar. Ama biz bugün Türkiye'yi Atatürk'ün gösterdiği istikamette, dünyanın en büyük ülkelerinden bir tanesi yapıyoruz."
Konuşmasının ardından, ilçedeki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yemekte bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu ayrıca İslamlar ve Üzümlü köylerinde vatandaşlarla görüştü.
Kaynak: AA