Türk Dünyası Kültür Başkentliği, Eskişehir’den Kazan’a Devredildi

Kazakistan’ın Astana şehrinden devralınan 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği, düzenlenen devir teslim töreni ile Tataristan'ın Kazan şehrine verdi.


Anadolu Üniversitesi (AÜ) İki Eylül Kampüsü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda (BESYO) düzenlenen törende, 30 ülkeden gelen Türk dünyası halk dansları ekiplerinin gösterileri sunuldu. Ardından Türkiye’yi ayağa kaldıran ‘Dombra’ şarkısını söyleyerek sahne alan Arslanbek Sultanbekov, davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı. Sultanbekov’un ardından Türk dünyasından gelen sanatçılar Ruslan İvakin ve Jamala da konser verdi.

Renkli gösterilerin yer aldığı törende, Türk dünyası ülkelerinden gelen halk dansları ekiplerinden oluşan yaklaşık 500 dansçının folklor gösterisi ile seyirciler adeta coştu.

Gösterilerin sonrasında Türk Dünyası Kültür Başkenti Beratı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna tarafından Tataristanlı yetkililere teslim edildi. Kültür başkentliğini temsil eden Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’ndan (TÜRKSOY) alınan kupa ise Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından yetkililere teslim edildi.

Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin devredilmesi sonrasında sahneye çıkan sanatçı Kıraç, sevilen şarkılarını Eskişehirliler için seslendirdi. Program, Kıraç’ın konseri ile son buldu.

Türk Dünyası Kültür Başkentliği Devir Teslim Töreni’ne; Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Ülker Can ve Salih Koca, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA