Başkan Külcü, Yaşlılarla Bir Araya Geldi

Çorum Belediyesi tarafından Yaşlılar Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Başkan Külcü, Yaşlılarla Bir Araya Geldi

Etkinlikle evde bakım hizmeti verilen ve Gönül köprüsü projesi kapsamında yer alan yaşlılarla bir araya gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, programa katılan yaşlılarla tek tek ilgilenerek sohbet ettiler.

Programda bir konuşma yapan Başkan Külcü, büyüklerin yaşlılar olmadığını belirterek, “Sizler bizim başımızdaki ulu çınarlarımızsınız. Sizleri önemsiyoruz” dedi.

Geçmiş dönemlerde sosyal devlet anlayışının ihmal edildiğine dikkat çeken Başkan Külcü, “Anayasamızda belirtilmesine rağmen geçmişte yöneticilerimiz sosyal devletin ne olduğunu anlamadılar. Buna ne kaynak ayırdılar, ne zaman ayırdılar. Bu topraklarda yeni doğan yavrumuzda, gencimizde, dedelerimizde, ninelerimizde bizim bir parçamız. Sizin tecrübe ve deneyimlerinize her zaman ihtiyacımız var” dedi.

Yaşlılara yönelik evde bakım hizmetleri ve gönül köprüsü projesi çalışmaları hakkında da açıklamada bulunan Külcü, millete efendilik değil, hizmetkar olmak olmak için göreve talip olduklarını belirtti.

Salonda bulunan yaşlılarla tek tek görüşen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaşlılara yönelik yapılan hizmetlerin hiç birisini iş olsun diye yapmadıklarını, yeni doğmuş bir bebekle, 100 yaşındaki yaşlı insanın da kendilerinin bir parçası olduğunu söyledi.

Külcü, “Asfaltla, parkla oy almak mümkündür, ancak gönülden gönüle köprü kuramazsanız, dua alamazsınız. Derdimiz oy olmak değil, büyüklerimizin duasını almaktır. Bizim için asıl olan budur. Biz büyüklerimizin duasına talibiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA