Dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'ini yazıyor
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Ürdün'ün İrbit kentinde yaşamaya başlayan mülteci Riyad Nevvaf Er-Radi, 3 metre boyunda suntalara hat yazısıyla dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'ini yazıyor.

Ardından Ürdün'ün İrbit kentinde yaşamaya başladığını anlatan Nevvaf Er-Radi, şöyle devam etti:
"Bir yıl önce, Mısır'dan İrbit'e gelip marangozculuk yapan Ebu Es-Seyyid El-Mısri ile tanışana kadar bu projemi rafa kaldırmak zorunda kalmıştım. El Mısri'yle tanıştıktan sonra onunla birlikte marangoz atölyesinde çalışabileceğimi söyledi, ben de ona projemi anlattım, beni destekleyeceğini düşünmemiştim."
Nevvaf Er-Radi, "El Mısri projemi destekledikten sonra çalışmalara başladım. Projem çok külfetli bir proje, yaklaşık toplamda 2 milyon dolar tutuyor. Maddi gücümüz olmadığı için kazancımızdan artırdıklarımızla gerekli malzemeleri alıp yazmaya çalışıyoruz. Günde 13 saat çalışarak haftada ancak bir sayfa yazabiliyorum" diye konuştu.
Nevvaf Er-Radi, Kur 'an-ı Kerim'i 3 metre uzunluğunda bir metre 80 santim genişliğindeki sunta levhalara yazdıklarını, bunun dünya üzerinde bir eşinin olmadığını ve projeyi tamamlamak istediklerini kaydetti.
Şuana kadar 21 sayfa yazdıklarını, Kur 'an-ı Kerim'de bunun 44 sayfa ettiğini söyleyen Nevvaf Er-Radi, tamamlanınca büyük bir mekana kuracakları galeride sergileyeceklerini, ayrıca yabancı ziyaretçiler için levhaların üzerine yerleştirilecek elektronik aygıtlarda değişik dillerde tercümelerini yazılacağını belirtti.
Kur 'an-ı Kerim'in tamamlandığında ortalama 30 ton ağırlığında olacağını söyleyen Nevvaf Er-Radi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben kendimi buna adamış durumdayım. Çocuklarımın da yardımıyla evimizi geçindirebiliyoruz. Bunu Allah rızası için yapıyorum. Bu bana göre bir İslami davet çeşididir. İnsanlara Kur 'an-ı Kerim'i daha iyi tanıtmayı, ilgilerini çekmeyi ve sevdirmeyi düşünüyorum."
Nevvaf Er-Radi, çalışmasının tamamlandığında Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almasını da istiyor.
