Hacı Fatma Fitnat Hanım Camii Temeli Dualarla Atıldı

Sancaktepe Belediyesi ve hayırseverlerin katkıları ile yapımına başlanan Hacı Fatma Fitnat Camii temeli, dualarla atıldı.


Sarıgazi Merkez Mahallesi Kemal Türkler Caddesi’nde gerçekleşen temel atma törenine, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de ve dünyada nüfusun artmasıyla birlikte kutsal mekânlara olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “İnsanların manevi havayı teneffüs ederek huzur duyacağı ve deşarj olacağı bu mekânlara her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Camiler, bahsi geçen problemlerin giderilmesinde olumlu rol oynadığı gibi insanların sosyalleşmesine de önemli derecede katkılar sağlamaktadır. Bu kutsal yerlerin yokluğu durumunda belki bırakalım şehir ya da kazada yaşayanları, aynı mahallenin insanları bile birbirlerini göremeden yıllarca yaşayıp gidiyorlar” dedi.

Başkan Erdem belediye olarak eğitim, sağlık ve kültürel alandaki yapılan çalışmalardan da kısaca bahsederek Sancaktepe’nin her anlamada daha gelişen bir kent durumuna geldiğini belirtti.

Temel atma töreninde konuşan Sancaktepe Müftüsü Yusuf Bingöl ise, camilerin tarihi fonksiyonlarından bahsetti ve caminin önemini vurguladı. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl'ün rehberliğinde yapılan duadan sonra caminin temeli atıldı.
Kaynak: İHA