Mhp Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Suşehri’nde

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Sivas’ın Suşehri ilçesinde partisi tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Suşehri’nde

Çarşı merkezinde partililer ve gençler tarafından sloganlar atılarak programın yapıldığı düğün salonuna gelen Türkeş, burada da sloganlar eşliğinde karşılandı.

Programda konuşan Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisinin Türk milletine bir zarar olmasına her zaman karşı çıktığını söyledi.

Türkeş, “Milliyetçi Hareket Partisi neye karşı çıkar. Türk milletinin bir zararına iş yapılırsa, Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne bir zarar verilirse, ancak o zaman milliyetçi Hareket partisi karşı çıkar.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milliyetçi Hareket Partisine yıllardır kin ve nefretle baktığını iddia eden Türkeş, “Başbakanın inmeyen öfkesi sadece bugüne değil, Sen tüm partileri bağrına basmaya hazırsın. Bir tek Milliyetçi Hareket Partisine kinin ve öfken dinmiyor. Sen o zaman bu milletin hayrına işler yapmıyorsun. Bu milletin iyiliği, bu milletin refahı için işler yapmıyorsun. Milliyetçi Hareket Partisiyle derdin nedir yıllardır. Senin öfken nedir. BDP’liyle, PKK’lıyla uzlaşıyorsun. Terörist başını hapisten çıkarmaya ısrarın var. Gün geliyor Cumhuriyet Halk Partisiyle uzlaşıyorsun. Pekala, MHP Genel Başkanına, üyelerine nedir senin öfken. Kızgınlığın niye.” İfadelerini kullandı.

AK Parti iktidarı ile ilgili eleştirilerde bulunan Türkeş, “ 2011 yılı seçimlerinde Başbakan bu bizim ustalık dönemimiz diyordu. İlk dönemleri acemilik, ikinci dönemleri kalfalık, üçüncü dönemleri ise ustalık olarak söylüyordu. Bizde bu adam dürüst dedik. Ama başladığı günden beri doğru yaptığı hiçbir iş yoktur. 11 yılda ilk döneminde hiçbir iş yapmadığını kendisi beyan etti. İkinci döneminde de beğenmediğini söyledi.

Üçüncü döneminde ise şimdi kalktın biz bunları iyi adam zannediyorduk Ama kandırıldık diyorsunuz. O zaman biz neye güveneceğiz” dedi.

Türkeş, 30 Mart yerel seçimlerde partisinin adayı olan Mehmet Yahşi’ye başarılar diledi.

Konuşmaların ardından, Tuğrul Türkeş’e çerçeveli bir mektup veren Milliyetçi Hareket Partisi Suşehri Belediye meclis adayı Cevat Şenol, çerçeveli mektubun 22 Temmuz 1969 yılında merhum Alparslan Türkeş tarafından kendisine yazıldığını ve bu mektubu yıllardır sakladığını ifade etti.

Kaynak: İHA