Karton Kızaklarla Kayak Pistinde Yarıştılar

Türkiye'nin ve dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de, farklı ülkelerden gelen yabancı turistlerin de katılımıyla karton kızak yarışları düzenlendi

Kayak merkezindeki bir otelin pistlerinde düzenlenen yarışlarda turistler, kartonları birleştirerek yaptıkları kızaklarla kayak birinci olmak için yarışınca ortaya renkli görüntüler çıktı. Tasarımlarına ve ebatlarına göre kategorilere ayrılan kızaklarla kayan yarışmacıların, karton kızakları yırtılınca zaman zaman dengelerini kaybederek pistte yuvarlandı.
Otelin genel müdürü Murat Altuğ Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez düzenlenen karton kızak yarışlarını geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Karton kızak yarışlarına, yerli ve yabancı olmak üzere 50 yarışmacının katıldığını, ilginin yoğun olduğunu belirten Altuğ, şöyle konuştu:
"Çok çeşitli kızaklar vardı. Farklı dizaynlarda, yapılmış ilginç görünümlü olanlar vardı ve yarışmaya renk kattı onlar da. En ilginç olanlarının başında kaymayan bir tank ve Viking gemisi vardı. Türkiye'de ilk kez düzenlenen yarışmanın Palandöken'de yapılması gurur verici. Gelecek yıllarda bunu daha farklı dizayn edilmiş kızaklarla geleneksel halde yapılmasını sağlayacağız. Yarışlarda ayrıca çoklu bir kızak vardı ve üstüne 16 kişi aynı anda binmişti. Tabii kartondan olunca biraz kızak dağıldı ama farklı bir görüntü ortaya çıktı."
Kaynak: AA