İlknur Denizli'nin Seçim Aracına Çirkin Saldırı

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli’nin seçim arabası Kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

İlknur Denizli'nin Seçim Aracına Çirkin Saldırı

Olay Hatay Pazaryeri ile Askeri Hastane bölgesinde gerçekleşti. Maddi hasarla sonuçlanan çirkin olayın failleri aracın çeşitli yerlerine İzmir Forumfest broşürü yapıştırdılar. Demokrasiye tahammülü olmayan saldırganlar aracın dikiz aynaları parçalayarak, ön camını çatlattılar ve AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine de yazılar yazdılar. Polis yetkilileri Askeri Hastane ve civarında bulunan güvenlik kameralarını inceleyerek saldırganların kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

HALİLRIFAT SON DURAK’TA SEÇİM BÜROSUNA DA SALDIRI
İki gün önce de Halilrıfat son durakta bulunan AK Parti seçim bürosuna saldırı düzenlendi.

Kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırı da AK Parti tabelası yerinden çıkartılırken, camlardaki İlknur Denizli afişleri, posterleri ve bina giydirmeleri de söküldü. Polis saldırganların kimlik tespit çalışmalarına başladı.

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Bu tür saldırıların demokrasiyi sekteye uğratmayı amaçladığının altını çizen Denizli, “İzmir’de yerel seçim çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Konak’ta girdiğimiz her sokakta sorunlardan bunalan çaresiz kalmış insanlarla karşılaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde soruna batmış mahalleler görüyoruz. Yerinde sayan bir İzmir manzarası görüyoruz. Bu görüntüler karşısında kahrolmamak mümkün değil. İzmirliler “Bizi kurtarın” diye feryat ediyorlar. Biz İzmirlilerle diyalogumuz bu kadar başarıyken, aracımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Demokrasinin bayramı olan seçime giderken bu saldırganların biran önce yakalanacağından eminim. Halkı bilgilendirme ve ifade özgürlüğüne karşı yapılan bu saldırı İzmir’e İzmirlilere yakışmamıştır” diye konuştu.

İzmir'de daha önce de DSP Konak Adayı Hakan Tartan'ın seçim afişleri kesilmiş ve kurşunlanmıştı.
Kaynak: İHA