Deniz Fenerinden Suriye'ye Yardı

Deniz Feneri Derneği Antalya temsilciliğinin Suriye'ye bir tır yardım gönderdiği bildirildi.

Derneğin Antalya temsilcisi Ahmet Sargın, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'daki hayırseverlerin katkılarıyla Suriye'ye bir yardım tırı gönderdiklerini belirtti.

Sargın, tır içerisinde ilaç, tıbbi malzeme, gıda, un ve battaniye bulunduğunu ifade ederek, tırın pazartesi öğleden sonra Kilis'e, oradan da Suriye içlerine aktarılacağını belirtti.

Deniz Feneri'nin iç karışıkların başladığı ilk günden beri Suriye içine ve Türkiye'deki Suriyeli misafirlere yardıklar aktardığını vurgulayan Sargın, şunları kaydetti:
"Deniz Feneri bu güne kadar Suriyeli mazlumlara 25 milyon lirayı aşkın gıda, giyim, battaniye, ilaç, tıbbi ve medikal malzeme, bebek maması, eğitim malzemesi, 114 adet prefabrik afet evi, ranza, yatak, ev eşyası, tüp, ısıtıcı, temizlik malzemesi, kumaş, sıkıştırılmış odun, tekerlekli sandalye, 5 adet ambulans, 1 adet kamyonet, jeneratör, hastane ekipmanları, çadır ve adak kurban eti yardımı ulaştırdı. 20 farklı ülkeden 37 farklı kişi ve kuruluş da Suriye'ye göndereceği yardımları Deniz Feneri aracılığıyla göndermeyi tercih etti."



Kaynak: AA