Bursasporlu Futbolculardan Engelli Çocuklara Destek

Bursasporlu futbolcular, Umuda Adım Engelli Çocuk Derneğinin dayanışma gecesine katıldı.

Bursaspor'un internet sitesinden duyurulan haberde, geceye katılan takım kaptanı İbrahim Öztürk, Serdar Aziz, Şener Özbayraklı ile genç oyuncular Enes Ünal, Ozan Tufan ve Furkan Soyalp'in, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştığı bildirildi.

Engelli çocuklar, oyunculardan imza alarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Takım kaptanı İbrahim Öztürk, geceye katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Hayatta her şey var, her şey insanlar için. Bizlerde bu tür yerlerde, bu tür organizasyonlarda mümkün oldukça yer almaya çalışıyoruz. Burada önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde bu çocuklarla aynı ortamı paylaşabilmek ve onların mutlu olduklarını görebilmekti. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu hayatta, o yüzden burada çocukların mutlu olduğunu görmek bizim için ayrı bir mutluluk. Burada olmaktan büyük zevk duyduk" ifadelerini kullandı.
Geceye katılan diğer bir oyuncu Serdar Aziz ise çocukları mutlu görünce kendisinin de mutlu olduğunu belirterek, "Bu tür geceler bizim için çok anlamlı. Bu tür organizasyonlara katılmayı zaman içerisinde arttırmak istiyoruz. Burada engelli kardeşlerimizi ziyarete geldik, onların duygularını paylaşmaya geldik. Takım arkadaşlarım nasıl saha içerisinde yüreklerini ortaya koyuyorlarsa, bu tür organizasyonlarda da tüm desteklerini ortaya koyuyorlar" dedi.

Genç oyuncu Enes Ünal ise güzel bir organizasyona, takımdaki ağabeyleri tarafından davet edildiğini, kendisinin de bu gecede yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Umuda Adım Engelli Çocuk Derneği Başkanı Emel Yurdakoş ise organizasyona katılan futbolculara çok teşekkür etti.
Kendisinin 10 yıldır fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yöneticisi olduğunu ifade eden Yurdakoş, "Fizik tedavide hastalar 1-2 gün tedavi olup gitmezler. Uzun süre bizlerle olurlar ve bu süreklidir. Ben bu göreve geldiğimden bu yana birçok anneyle tanıştım. Birçok engelli çocukla tanıştım. Her geçen yıl annelerin gözünden bir ışığın eksildiğini gördüm. Kendi arkadaşlarımla bunu konuşurken başımdan geçenleri anlattım ve o anda biz bir şeyler yapmalıyız dedik ve bir çocuk oyun evi projesiyle bu derneği hayata geçirdik" diye konuştu.

Başkan Yurdakoş, sözlerini şöyle tamamladı:
"Yönetim kurulumuzda 10 bayan görev yapmakta. Oyun evi kurmaktaki amacımız ise çocukların oyunla kendi yeteneklerinin farkına varacak olmalarıydı. Tedavilerin dışında da bir hayatın olduğunun farkına varacaklardı. Çünkü onlar çocukluğunu yaşayamamış çocuklar. Derneğimiz kurulalı bir yıl oldu. Bursa Valiliğinin desteğiyle bize bir okul için arsa tahsis edildi. Bizler o okulun inşaatına başlayacağız. Çocuklar, bu okulda çocuk olmayı tekrar öğrenecekler. Bursasporlu futbolcuların da bu organizasyonda yer almasından çok gurur duydum. Bizleri bu gecede yalnız bırakmadılar."
Kaynak: AA