Ak Parti Grup Başkanvekili Canikli Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Bu millet ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne de onun partisine güveniyor" dedi.

Canikli, Bulancak ilçesinde partisinin ilçe başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen aday ve proje tanıtım toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada vatandaşlardan 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yeniden AK Parti kadrolarına görev vermelerini isteyen Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelikte eleştirilerde bulundu.
Türkiye'nin en büyük yolsuzluk iddialarından birinin Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı döneme ait olduğunu öne süren Canikli, şöyle konuştu:
"Bu millet ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne de onun partisine güveniyor. Bunun da farklı farklı sebepleri var. Bakınız CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakanımıza her türlü iftirayı atıyor. Ama buna rağmen bu millet Sayın Başbakanımıza sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyor. O açıdan Kılıçdaroğlu'nın başını ellerinin arasına alarak düşünmesi lazım. Yapmadığı numara, atmadığı iftra kalmadı. Her yolu denedi, ama millet ona güvenmiyor. Onun için kendisine çağrımız, bir düşün bu millet sana neden güvenmiyor?"
Canikli, Kılıçdaroğlu'nun, genel müdürlük yaptığı dönemde SSK'yı batırdığını savunarak, şunları kaydetti:
"Kemal Kılıçdaroğlu, 1992 yılında SSK'ya Genel Müdür oldu. Genel Müdür olduğunda SSK kar eden, emeklisinin maaşını zamanında ve rahatça ödeyen bir kurumdu. 1999 yılında Kılıçdaroğlu'nun görevi bitti. Yaklaşık 6 yıl görev yaptı. 1999'da o dönemin yani 57'nci hükümetin Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın Mecliste yaptığı bir konuşma var. Ne diyor biliyor musunuz? 'SSK batmıştır ve hazine destek vermezse SSK önümüzdeki ay emeklisinin maaşını ödeyemez hale gelmiştir' diyor. Bizim açıklamamız değil, o dönem AK Parti yok, daha henüz siyaset sahnesine çıkmamış. Bunların bir uzmanlık alanı var, batırmak. Ama herkesin bir uzmanlık alanı var. AK Parti'nin uzmanlık alanı hizmet. Bunlarınki de batırmak."
Canikli, konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde yapılan ihalelerle ilgili bilgiler vererek, özellikle SSK'nın o dönemde Göztepe'de bulunan bir hastanesinin onarım ihalesinde usulsüzlükler yapıldığını ve bunu TBMM çatısı altında gündeme getirmesine rağmen Kılıçdaroğlu'nun yanıt veremediğini dile getirdi.
Kaynak: AA