Lösev'den Annelere Moral Etkinliği

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), çocuklarının tedavi sürecinde zorluklarla mücadele eden annelerin kadınlar gününü, İzmir'de Konak Pier AVM'deki sinema etkinliğiyle kutladı. LÖSEV üyeleri, gönüllü kuruluşların desteğiyle lösemili hastası çocukların anneleriyle "Bir Küçük Eylül Meselesi" filmini izledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinde farklı etkinlikler düzenlediklerini belirten LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Gökçe Çiçek Yenilmez, hastalık sürecinde yıpranan anneler için bir moral çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Lösemi hastalığının tedavisinde ailenin tüm fertlerinin hastalıktan etkilendiğini belirten Yenilmez, "Hastalık sürecinde travma yaşayan annelerin morali de çocuğa yansıyor. Moral bu hastalık için çok önemli. Biz de tüm etkinliklerimize anneleri de dahil ederek, onların moralini yükseltmeye çalışıyoruz" dedi.

Hastalık sürecinde annelerin sosyal hayattan koptuklarını dile getiren Yenilmez, "Onları yeniden sosyal hayata entegre etmek için bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Bugün 20 anne bizimle birlikte sinemada 'Bir Küçük Eylül Meselesi' filmini izledi. Onlar için iyi bir moral oldu. Annelerimizin moralini yükseltecek bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Tedavi süreci nedeniyle uzun bir süredir sinemaya gitme fırsatı bulamadıklarını belirten anneler ise LÖSEV üyelerine teşekkür etti.
Kaynak: AA