İraklı Öğrenciler Bitlis’te Davul Zurnalarla Karşılandı

Bitlis Sanayici İş Adamları Derneği (BİSİAD) sponsorluğunda Özel Selahaddin Eyyubi Koleji ile Irak'taki Fezalar Eğitim Kurumları işbirliğiyle düzenlenecek “Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği” için Bitlis’e gelen Iraklı öğrenciler davul zurnalarla karşılandı.


Bitlis merkezde öğrencileri çiçeklerle karşılayan Bitlisliler, Iraklı öğrencilere konuklamak üzere gittikleri Güroymak ilçesindeki Yükseller Otele kadar araç konvoyuyla eşlik ettiler. Güroymak’ta ise yine halk Iraklı öğrencileri davul ve zurnalarla halay çekerek karşıladı. Renkli görüntülerin oluştuğu karşılama töreninde barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Öğrenciler Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde yağmur altında halaylar çekti.

Yarın saat 19.00’da Bitlis Özel Selahaddin Eyyübi Lisesinde yapılacak kültür şöleni öncesi Bitlisli kardeşleriyle kaynaşan Iraklı öğrenciler, gördükleri ilgi karşısında mutluluklarını dile getirdiler. Bitlisli kardeşleriyle buluşmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Iraklı öğrenciler, şimdiden herkesi yarın gerçekleştirilecek ve genelinde barış ve kardeşlik vurgusu yapılacak olan büyük şölene tüm Bitlislileri beklediklerini kaydettiler.

Bitlis’e Irak Süleymaniye’den geldiğini ve gerek Bitlis’i gerekse Bitlislileri gördükte sonra çok sevdiğini belirten Nigar Abdurrahman, “Bitlis’te olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bitlisli kardeşlerimiz bizleri son derece sıcak bir ortamda karşıladılar. Gerçekten biz gelirken bu denli sıcak bir karşılamayı tahmin edememiştik ama öyle oldu ki bizi güllerle, davul ve zurnalarla karşıladılar. Bu da bizim buraya gelmemizin ne denli gerekli olduğunu ve kardeşlerimizin kardeşliğimize ne denli ihtiyaçları olduğunu ortaya koydu. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Öğrencilerden Bişan Abdullah ise, Bitlis’te Bitlisli kardeşleriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek ise, Yarın akşamki kültür şölenine tüm Bitlis’lileri davet etti.

Bitlis’te, yarın akşam düzenlenecek kültür şöleninde Irak’ın Erbil, Süleymaniye, Duhok, Soran, Halepçe, Musul, Ramadi ve Kerkük şehirlerinden toplam 68 öğrenci Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde birbirinden güzel şarkı ve şiirlerden oluşan bir dizi konser vererek kültürler arası kaynaşmayı sağlayacak.

Konserlerde birbirinden güzel maharetlere sahip öğrenciler, seslendirecekleri şarkıların ve şiirlerin yanı sıra folklor ve skeç gösterilerine de yer verecek. 'Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği' adıyla yola çıkan Iraklı öğrenciler, dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü mesajları verecek.
Kaynak: İHA