Burdur'un İlk Alışveriş Merkezi İki Yılda Tamamlanacak

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kente yapılacak ilk alışveriş merkezinin iki yılda tamamlanacağını bildirdi.

Akkaya, Burdur Belediye Meclisi ocak ayı toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, alışveriş merkezi yapılacak bölgenin içinde bulunan dere yatağı için gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.

Yasal düzenlemenin ardından arazinin tapu işlemlerinin yapılacağını anlatan Akkaya, inşaat çalışmalarına ise bir ay içinde başlanacağını belirtti.

Bozkurt Mahallesi yakınlarında, Burdur Otogarı'nın doğusunda yaptırılacak alışveriş merkezi inşaatının iki yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü anlatan Akkaya, şunları söyledi:
"Proje yaklaşık 60 milyon liralık bir yatırım olacak. Alışveriş merkezinde 4 yıldızlı otel, hipermarket, dükkanlar, geleneksel ürünlerin satılacağı çarşı, çocuk eğlence mekanları, yediden yetmişe insanımıza hizmet edecek sosyal tesisler, lokanta, kafeterya, açık kapalı otopark ve benzin istasyonu ile kapsamlı bir proje olacak."
Akkaya, Burdur'da vatandaşların alışveriş merkezi sorunun sık sık dile getirdiğini, hayata geçirilecek projeyle bu sorunun giderileceğini belirtti.

Kaynak: AA