Mhp’li İrbeç’ten İnternet Yasasına Tepki

MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, "İktidarın internetle ilgili çıkartmak istediği yasa ile sansürün amaçlandığı daha şimdiden anlaşılmaktadır” dedi.

Mhp’li İrbeç’ten İnternet Yasasına Tepki

TBMM’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İrbeç, 17 Aralık 2013 tarihinden bu yana suçlamalara dayanak olan delil ve belgeleri ortaya çıkaran savcıların, hâkimlerin ve emniyet görevlilerinin tasfiyesinin devam ettiğini savundu. AB standartlarını yakalama hedefindeki HSYK’nın yok edilmeye, adalet sisteminin valilere bağlanmaya çalışıldığını söyleyen İrbeç, Venedik Kriterleri’ne açıkça aykırı olan uygulama ve düzenleme çabalarının devam ettiğini söyledi.

İnternet yasasını da eleştiren İrbeç, “Milletvekilinin Meclis’te verdiği soru önergesine yayın yasağı getirilmeye çalışıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Tepki gelince de bunun sehven olduğu açıklanıyor. Bu durum, yasama faaliyetinin idari uygulama ile engellenmesinden başka bir şey değildir ve anayasal suçtur. İktidarın internetle ilgili çıkartmak istediği yasa ile sansürün amaçlandığı daha şimdiden anlaşılmaktadır” dedi.

İrbeç, internete sansür ve vatandaşların haber alma hakkına net bir kısıtlama getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Kaynak: İHA