Muratpaşa’nın Yükümlü Kadınlara Yönelik Destek Projesi Başladı

Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi, denetimli serbestlikten yararlanan yükümü kadınlara “Sosyal Haklar ve Girişimcilik” konulu eğitim verdi.

Muratpaşa’nın Yükümlü Kadınlara Yönelik Destek Projesi Başladı

Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nin uyguladığı “Sosyal Yaşam Destek Programı” ile Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanan yükümlü kadınlar yeni yaşamlarına ilk adımı attı. Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğiyle destek programını başlatan Muratpaşa Belediyesi, 4 etaptan oluşan projenin ilk etabını 4-5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirdi. Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde konusunda uzman kişiler 30 yükümlü kadına, “Sosyal Haklar ve Girişimcilik” konulu eğitim verdi.

KOSGEB Antalya Hizmet Müdürlüğü görevlileri yükümlü kadınları, girişimcilik, mikro kredi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Projeleri konusunda bilgilendirdi. Kadınlara hukuk desteği, kreş, nakdi yardımlarla ilgili bilgi veren Kadın ve Aile Danışma Merkezi Sorumlusu İrem Atsak, “Amacımız kadınlarımızı sosyal hakları konusunda bilinçlendirmek, girişimcilik belgesi almalarını, meslek edinmelerini sağlamak ve sigortalı iş bulmalarına yardımcı olmak. Kadınlarımızla yeni bir yaşama başlamanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA