Hdp’li Tüzel, Taşeron İşçilerin Sorunlarını Gündeme Taşıdı

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, düzenlediği basın toplantısı ile taşeron işçilerin sorunlarını gündeme taşıdı.


TBMM’de taşeron işçi temsilcileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Levent Tüzel, taşeron işçilere büyük yükümlülükler getiren, anayasal ve yasal hakları ellerinden alınan, hiçbir haklarının verilmediği bir sözleşmenin şirketler tarafından dayatıldığını söyledi.

İşçilerin artık tahammüllerinin kalmadığını belirten Tüzel, “Çalıştıkları iş kollarındaki sendikal hakları gasp edilmektedir. Karayolları ve hastanelerde çalışan işçilerin sendikal talepleri Bakanlık tarafından kabul edilmiş değil. Başbakan ve bakanlar, bir işçi ailesi nasıl yaşar, ne yer ne içer, hangi güçlüklerle hayatlarını sürdürürler bunu görsünler ve ona göre yasal düzenlemeleri hazırlasınlar” dedi.

Tüzel, mahkeme kararlarının uygulanarak anayasal hakların yerine getirilmesini istedi.

İşçilerin insanlık onurunun derdine düştüğünü söyleyen Taşeron İşçiler Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Bilgin ise, “Çalıştığımız kurumlarda ayrımcılığa, haksızlığa uğruyoruz. Hangi kuruma gidersek, ‘hükümette, adalette bizden’ diyor. İşte mahkeme kararları, neden uygulanmıyor. Biz AK Parti hükümetine bir reçete ve taktir belgesi veriyoruz” diye konuştu.

Dernek yöneticisi Saime Dilmaç da, “Önce insanları insan yerine koyacaksınız, sonra işçi yerine koyacaksınız. Taşeron hiçbir zaman yakınlarının cenazesine katılamamıştır, çocuğunu ya da kendisini hastaneye götürememiştir. Nasıl olur da bu ülkede adaletin verdiği kararlar uygulanmaz. Biz hakkımızı nerede arayacağız?” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA