Donmak Üzereyken Bulunan Yavru Ayıya Özel Bakım

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde geçtiğimiz gün bir vatandaş tarafından donmak üzere bulunan yavru ayı, Gökçebey ilçesinde bakıma alındı.

Donmak Üzereyken Bulunan Yavru Ayıya Özel Bakım

Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Hayvanat Bahçesi’nde koruma altına alınan 3 günlük ayının hayatta kalması için adeta seferber olundu. Zonguldak Milli Parklar Müdürü Sezgin Örmeci, yavru ayının veteriner tarafından yapılan ilk incelemesinde genel sağlık durumunun kritik olduğunu belirterek, gerçekleştirilen müdahaleyle yavru ayının kurtarıldığını ve tedavisinin devam ettiğini kaydetti.

Örmeci, “Yavru ayı Alaplı ilçesi Aydınyayla köyü kırsalında vatandaşlar tarafından bulundu. Yavru ayı için 48 saat çok önemli idi. Ayılar yaban hayat için çok değerli hayvanlardır. Biz bu çalışmamızı ciddi derecede gizli tutmaya başladık. Yaban hayvanının bu süreçte rahatsız edilmemesi çok önemlidir. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarda maalesef anne ayının izine rastlayamadık” dedi.

Yavru ayı için Bursa’daki Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Celal Acar Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Örmeci, “Onlarda bu süreci takip ettiler. Zonguldak ilimizde bu şekilde olan 121 hayvan buraya geldi. Buradaki veterinerimiz de çok tecrübelidir. Durumu iyi olan 80 hayvanı araziye salıverdik. Bu yavru ayıyı da Bursa’dan gelecek olan ekibimize teslim edeceğiz. Ayıyı Bursa’ya yolcu edeceğiz. Orada ayılar için doğal yaşam alanı var. Bildiğim kadarıyla orada 50 kadar sayıda ayı var. 48 saat bekleyişimizin ve araştırmamızın sebebi ise buydu. Anneye rastlayamadığımız için bu şekilde kararımızı verdik” diye konuştu.

Yavru ayıyı kontrol ve muayene eden Bakı Aydemir ise, “Yemeğini biberonla ve keçi sütünden veriyoruz. Küçük olduğu için hayati tehlikesi konusunda bilgimiz yok. Daha önce bu kadar ufak bir ayı yavrusu ile karşılaşmadık” dedi

Kaynak: İHA