Artvin'de Aday Memurlar İçin Yemin Töreni Düzenlendi

Artvin Defterdarlığında çalışan 28 aday memurun asil devlet memurluğuna atanmaları dolayısıyla yemin töreni düzenlendi.

Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda düzenlenen yemin törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Vali Yardımcıları Yılmaz Kurt ve Hasan Ongu, Artvin Defterdarı Zeki Aydoğan, kurum personeli ile aday memurlar katıldı.

Artvin Defterdarlığında göreve başlayan 28 aday memur, 2 yıllık hazırlayıcı ve temel eğitim ile staj sürelerini tamamlayarak asil devlet memurluğuna atanmaya hak kazandı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende aday memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 6. maddesine göre Türk bayrağı üzerine yemin ederek, asil devlet memurluğu görevine başladı.

Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada, asil devlet memurluğuna atanan memurlara görevlerinde başarı dileyerek öğütte bulundu.
Artvin'de vergi mükellefi sayısının yaklaşık 42 bin kişi olduğunu ifade eden Vali Cirit, şunları söyledi:
"Bunun yaklaşık yüzde 35'i il merkezi, yüzde 32'si ise Hopa ilçemizdedir. Tahsilatın tahakkuku karşılama oranında iller sıralamasında 37. sıradayız. İlimizde yıllara sari 10 milyar liralık kamu yatırımı bulunmaktadır. 2013 yılında 636 milyon lira ödeneğin 589 milyon lirası harcanmış ve bunun yüzde 64'ü barajlara, yüzde 15'i yol yapımlarına, yüzde 4'ü özel idare hizmetlerine, yüzde 3'ü YÖK, yüzde 2'si ise sağlık hizmetlerine gitmiş. Bugün Artvin'de 8 bin 500'e yakın işletme yani KOBİ bulunmaktadır. 8 bin 500 Anadolu kaplanı Artvin'de üretim için koşuşturmakta ve hem ürettikleri ile hem de ödedikleri vergiler ile bu ülkenin kalkınmasına bizzat destek olmaktadır."
Artvin Defterdarı Aydoğan ise asil memurluğa atanan genç memurlarla kurumlarında vatandaşa sundukları hizmet kalitesinin daha da artıracaklarına inandığını söyledi.

Kaynak: AA