Adıyaman’da 28 Şubat Konferansına Büyük İlgi

Adıyaman’da Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın katıldığı ‘28 Şubat Postmodern Darbe’ konulu konferans büyük ilgi görünce birçok vatandaş salonda yer bulamadı.

Adıyaman’da 28 Şubat Konferansına Büyük İlgi

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) tarafından düzenlenen ‘28 Şubat Postmodern Darbe’ konulu konferans büyük ilgi gördü. Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ile Süryani Kadim Cemaati Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek, konuşmacı Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ı birlikte dinledi. Konferansı birçok kamu kurum ve kuruluş temsilcisinin yanında bir çok cemaate mensup kanaat önderleri de katıldı.

TPAO Konferans salonunda ‘Darbelerin Yıldönümünde Darbelere Sessiz Kalmayalım’ sloganı ile gerçekleştirilen konferans Kur’an-ı Kerim okunarak başladı.

Açılış konuşmasını yapan Platform Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, konferansa katılanlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, konferansta dünyada emperyalist ülkeler tarafından dünya devletlerinin sömürüldüğünü dile getirerek, ülkelerin emperyalist güçler tarafından nasıl kullanıldığını aktardı. Emperyalist güçlerin ülkelerini daha kolay yönetebilmek için dini, mezhebi, etnik kimliği, felsefi, ideolojik ve politik farklılıkları kullandığını ifade eden Dilipak, darbelere nasıl meydan verildiğini anlattı. Dilipak, “Darbecilerin zihniyetlerinde ‘Devletin toplumu olacak, toplumun devleti değil’ düşüncesi vardır. Devletin size kimlikle, ideolojiyle hayatınızı devam ettireceksiniz. Devlet sizin değil, siz devletin olacaksınız. Darbelerin arkasındaki asıl zihniyet budur. Onun için Tayyip Erdoğan’ın hükümetine sahip çıkmayı bir tarafa bırakın, kendi iradenize sahip çıkması bilin. Darbelere karşı duracaksanız kendinize saygı duyun. Sizin iradenizi yok sayan ve size iktidar dayatanlar size ilahlık taslayanlardır. Şuraya buraya oy verin demiyorum. Siz sadece Rabbinize kulluk edin” dedi.

Kaynak: İHA