Türk Eğitim-sen İş Yeri Temsilcileri Bir Araya Geldi

Türk Eğitim-Sen’in iş yeri temsilcileri, düzenlenen geleneksel toplantıda bir araya geldi.

Türk Eğitim-sen İş Yeri Temsilcileri Bir Araya Geldi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (Kamu-Sen) bağlı Türk Eğitim-Sen iş yeri temsilcileri, Topkapı’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya iş yeri temsilcilerinin yanı sıra Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan ve MHP Milletvekili Celal Adan da katıldı.

Toplantıda konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘‘Allah’a şükürler olsun sendika olarak bu güne kadar hep doğruları yaptık. Yanlış ve hayırsız bir işin içerisinde Kamu-Sen Türk Eğitim-Sen olmamıştır. Onun için ben hepinizi bu iradenizden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Koncuk, geçtiğimiz gün yapılan eyleme katılan öğretmenlerin savunmalarını isteyen bazı okul müdürlerini eleştirdi.

Koncuk, “Hangi sendikanın üyeleridir bu okul müdürleri, tabiİ ki malum sendikanın üyeleridir. Sen nasıl bir zihniyet taşıyorsun. Senin yüreğin yetmiyor alanlara inmeye ama senin için alanlara inen insanları takdir etmen gerekirken utanmadan yüzün kızarmadan savunma istiyorsun” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı kanununda değişiklik ön gören yasa tasarısını da eleştiren Koncuk, “Dayatmacı bir anlayış ile yapılan bir yasanın şekli, hedefi ne olursa olsun, insanları mutsuz eden bir yasanın demokratik bir yasa olması geçerli bir yasa olması mümkün değildir. Aynı zamanda böyle bir anlayış ile yapılan yasa Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere aykırıdır” dedi.

Kaynak: İHA