Okuma Salonunda Dinleme Cihazı Bulunduğu İddiası

Diyarbakır’da bir okuma salonunda dinleme cihazları bulunduğu iddia edildi.


Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde bulunan Takva Eğitim ve Okuma Salonu sözcüsü Nihat Turan, yaptığı açıklamada kendilerine bağlı bulunan medresede 3 adet farklı dinleme cihazı bulduğunu öne sürdü. Daha öncede aralarına sızdırılan bir ajan için basın açıklaması yaptıklarını ifade eden Turan, "Yaptığımız basın açıklaması her kesimin kendine yorumuyla üstü kapatıldı ve öylece konu kapatıldı. Biz bu işin aslının ve oynanacak oyunun ne olduğunun görülebilmesi için böyle bir basın açıklaması yaptık. Lakin hiçbir şekilde destek veya tepki almadık. Tekrar basın mensuplarını buraya toplamamızın sebebi bu kez bizim medresemizde bulduğumuz dinleme cihazlarını göstermek. Bizim derneğimiz Kur’an ve sünnet dışında hiçbir şey anlatmayan bir kurumdur" dedi.

"DİNLEME CİHAZLARININ İÇİNDE BULUNAN SİM KARTLAR FATURALI HATTA AİT"
Buldukları cihazların içinde SİM kart bulduklarını ileri süren Turan, "Bu SİM kartları faturalı hatlara ait. Bu kartların 6 aylık fatura ödemeleri bile yapılmış. Başvurduğumuz iletişim merkezleri, bilinmeyen numara servisleri tarafından olumsuz sonuçlar sonucunda kendi imkanlarımızla bu faturalı hat sahiplerini ve adreslerini bulduk" diye konuştu

Bu adresin Ankara’da Terörle Mücadele ekiplerine ait olduğunu iddia eden Turan, cihazları geçen hafta medreselerinde elektrik boatlarına yerleştirilmiş olarak bulduklarını kaydetti.

Bir gazetecinin, “dinleme cihazlarını ajandan önce mi sonra mı buldunuz” sorusuna Turan, "Biz ajanı bulduktan hemen sonra okuma salonu ve medresemizi detaylıca inceledik ve bir şey bulamadık. Daha önce girişimlerde bulunulmasına rağmen bir sonuç alamayanlar ajanı bulduktan sonra dinleme cihazlarını yerleştirmeyi başarmışlar" dedi.

Kaynak: İHA