Öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'u Günümüze Getiriyor

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden Lapseki Atatürk Lisesi öğrencilerinden oluşturulan tiyatro ekibi vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını canlandırıyor.

Öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'u Günümüze Getiriyor

“Oyun İçinde Oyun, Mehmet Akif Ersoy” başlığı altında işlenen tiyatro gösterisi 4 perdeden oluşuyor. İlk üç perdede Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadele dönemindeki hayatı sergileniyor. Öğretmen Nihat Duğancı oyun içeriği ile ilgili yaptığı bilgilendirmede “ Tiyatro oyunumuzda Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadele dönemindeki hayatından kesitler yansıttık. Cepheye mektuplar gönderiyor, kendisine baskı var. Çeşitli olayları işledik ve bunları tiyatro seyircilerimize saklıyoruz. Oyunumuzun en can alıcı sahnesi son perdede. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy 2014 yılına günümüze geliyor. Ama farkında değil. Tek başına 21 yy gelip günümüzdeki yaşananlara tanıklık ediyor. Gençleri eleştiriyor, çöp kutularına atılan ekmekleri görünce çok üzülüyor. Gazetelerdeki şiddet olaylarını görünce ‘bu hale mi geldik?’ diyor. ‘Bunun için mi savaştık?’ diyerek eleştiri yapıyor. Son oyunda istiklal marşımızı çok güzel okuyan bir öğrencimiz sahne alıyor. Okunan istiklal marşı sonrasında neler yaşandığını ise hep birlikte göreceğiz” dedi.

Lapseki Gençlik ve Spor Müdür Vekili Cihat Gündüz başarılı olduğuna inandıklarını söylediği tiyatro gösterisinin Çanakkale ilinde de sahne alabileceğinin müjdesini verdi.
Kaynak: İHA