Nezaket Atasoy, Dünya Bankası Türkiye Başkanı İle Görüştü

Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Dünya Bankası Türkiye Başkanı Martin Raiser ile görüştü.


Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Dünya Bankası Başkanı Martin Raiser ile görüştü. KKTC’nin bağımsızlığının ele alındığı görüşmede Atasoy, “Dünya Bankası Uluslararası bir kuruluş olmakla beraber bir dünya kuruluşudur. Dünya Bankası misyonu ve vizyonu gereği bağımsız bir kuruluştur. Bu özelliğinden dolayı güçlü bir kuruluştur. Dünya Bankası KKTC’nin bağımsızlığını uluslararası camiada desteklemelidir” dedi.

Atasoy, “KKTC halkına uygulanan bu haksız ambargoları kabul etmemelidir. Dünya Bankası insanlığa karşı uygulanan her türlü ambargoların, haksızlıkların, olumsuzlukların, negatif ayrımcılığın, devlet ve millet ayrımı yapmadan karşısında olmalıdır” diye konuştu.

Dünya Bankası Türkiye Başkanı Martin Raiser ise, “Biz Dünya Bankası olarak her türlü insanlığa karşı uygulanan ambargolara karşıyız. KKTC de ve Güney Kıbrıs’ta barış müzakerelerinin yeniden başlaması umut verici. Ümit ediyorum ki taraflar arasında başlayan bu barış müzakereleri kalıcı bir barış antlaşmasıyla sonuçlanır” dedi.

Kaynak: İHA