Eskişehir’de 'Uluslararası Turkuaz Sinema Günleri” Film Festivali

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Uluslararası Turkuaz Sinema Günleri’ Eskişehir’de törenle başladı.

Eskişehir’de 'Uluslararası Turkuaz Sinema Günleri” Film Festivali

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program, Türk dünyasında ülkelerinde çekilen eski filmlerin fragman gösterimiyle başladı.

Ardından törenin açılış konuşmasını Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptı. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nda 250’yi aşan uluslararası etkinliğe imza attıklarını belirtti.

Türk dünyasının farklı renklerini her beğeniye ve kesime hitap eden etkinliklerle bir araya getirdiklerinden bahseden Vali Tuna, “Uluslararası Turkuaz Sinema Günleri ile ortak duygularımız, acılarımız, tarihimiz sinemaseverlerin katılımıyla sinema estetiğinde yeniden ifadesini buluyor. Atölye çalışmaları ve sergilerin de yer aldığı sinema günlerinde Türk dünyasının farklı mekanlarında, farklı zamanların anlatıldığı birbirinden değerli eserler Eskişehirliler için gösterime giriyor. Filmleri seyredenler, farklı renk ve güzelliklerin birleşerek aynı milli ahenkle ses verdiğine tanıklık edeceklerdir” dedi.

Konuşmanın ardından 2008 yapımı Shokay isimli film izlendi. Programa, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ünlü oyuncu Eşref Kolçak ve çok sayıda davetli katıldı.

Festival kapsamında 24-27 Şubat tarihleri arasında ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da sergiler, atölye çalışmaları, paneller ve film gösterimleri gerçekleşeceği, Türk dünyasından 20 sinema filminin gösterime sunulacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA