Kalkınma Bakanı Yılmaz, Adana'da Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Türkiye'nin bir kader seçimine gidiyoruz. Türkiye başkanlarının yol çizdiği, başkalarının sınır çizdiği bir ülke mi olacak, yoksa başı dik kendi politikalarını izleyen, dünyada başkalarının peşine takılıp gitmeyen kendi bir aktör ülke haline mi gelmiş olacak'' dedi.

Yılmaz, Adana'da bir düğün salonunda, Bingöllülerle bir araya geldiği toplantıda, yaklaşan yerel seçimler ve AK Parti hükumetinin bugüne kadar yapığı çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.
Yılmaz, 21. yüzyılda artık şehirlerin kalkınma anlamında yarıştığını ifade ederek, ''Kalkınmış bir bölge olmak istiyorsak, şehirleşmemizi düzeltmemiz lazım. Yetişmiş insanlar, nitelikli, donanımlı insanlar, iş adamları bir bölgede yaşamayı tercih ediyorsa, 'ben burada yaşayabilirim, burası yaşanacak bir ortamdır' diyebiliyorsa o yöre, bölge kalkınıyor demektir'' diye konuştu.

Yerel seçimlerin, kalkınma ve gelecek açısında önem taşıdığına işaret eden Yılmaz, Adana'da şehirleşme ve belediyeciliğinin, arzu edilenden uzak olduğunu savundu.
Yılmaz, şöyle konuştu:
''Başbakanımız, 'şu anda bir İstiklal Savaşı veriyoruz' dedi.

Ben bugüne kadar hiç bir seçim için böyle bir ifade kullandığını görmedim. Hiç birimiz de duymadık herhalde. Bu işin ne kadar önemli olduğunu herhalde başka bir ifadeyle anlatamayız. Türkiye'nin bir kader seçimine gidiyoruz. Türkiye, başkanlarının yol çizdiği, başkalarının sınır çizdiği bir ülke mi olacak, yoksa başı dik, kendi politikalarını izleyen, dünyada başkalarının peşine takılıp gitmeyen, kendi bir aktör ülke haline mi gelmiş olacak. Yoksa başkalarının güdümünde pasif, aktif politikalar izleyemeyen, içine kapanmış bir ülke mi olacak. Aslında bu tercihi yapacağız. Türkiye, kardeş kavgasını bitiren, çözüm sürecini sonlandıran bir ülke mi olacak, yoksa kendi içinde kavga etmeye, kardeş kardeşe çekişmeye devam eden bir ülkemi olacak. Aslında bu seçimlerde bunun da kararını vereceğiz. Türkiye'de istikrar devam mı edecek yoksa yeniden, Allah korusun, o 90'lı yılların istikrarsız, koalisyon yönetimlerindeki dönemlerine mi geri döneceğiz. Bütün bunların kararlarını vereceğimiz bir seçim olacak."
Adana halkının, yerel seçimlerde tavını net ortaya koyacağına inandığını vurgulayan Yılmaz, ''Başbakanımızdan yana, istikrardan yana, ekonomik gelişmeden yana, demokrasi ve Türkiye'den yana tavrını ortaya koyacak. Ben inanıyorum ki Adana'da Bingöllüler olarak bu sürece en güzel desteği vereceğinizi biliyorum. Bu yüzden çevrenizdeki insanlara bu seçimlerin, Türkiye'nin ve Adana'nın kader seçimleri olduğunu anlatın'' diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti milletvekilleri, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA