Göz Hasatlıkları Vakit Kaybetmeden Tedavi Edilmelidir

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Kaplan, gözün duyu organları içinde en önemli organlardan biri olduğunu ve hastalıklara ve dış etkenlere karşı oldukça duyarlı olduğunu belirtti.

Göz Hasatlıkları Vakit Kaybetmeden Tedavi Edilmelidir

Göz sağlığının kimi zaman mikrobik bir nedenle kimi zaman da şeker gibi farklı rahatsızlıklar nedeniyle bozulabildiğini ve tüm rahatsızlıkların vakit kaybetmeden tedavi edilmesi gerektiğini dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Kaplan, “En sık karşılaşılan göz problemleri arasında; miyop, astigmat, konjonktivit, kuru göz, glokom, sarı nokta ve arpacıktır. Tüm bu hastalıklar için farklı tedavi yöntemlerinden yararlanarak tedavi sağlamak mümkündür” dedi.

Son yıllarda göz rahatsızlıklarında lazer tedavisinden kullanılan teknoloji ile ilgili bilgiler veren Kaplan, “Miyop, hipermetrop ve astigmat gibi göz hastalıklarının tedavisinde gözlük ve kontakt lensler kullanıldığı gibi excimer lazerle kalıcı olarak tedavi edilebiliyor. Tedavi tamamlandıktan sonra gözleriniz açık olarak evinize gidebilirsiniz, ancak doktorunuz tarafından önerilen ilaçları kullanmanız gereklidir. Genellikle uygulamadan hemen sonra görmede büyük oranda iyileşme olur. Lazer tedavisi için 18 yaşından büyük olan, son bir yıldır gözlük derecesi değişmemiş olan miyop, hipermetrop veya astigmat görme kusuru olan, gözlük ve kontakt lenslerinde kurtulmak isteyen herkes bu tedavi için bir adaydır” diye konuştu.

“YAKINDAN UZUN SÜRE TELEVİZYON İZLENMEMELİDİR”
Göz sağlığını korumak için yapılması gereken önemli noktalara da değinen Kaplan, “Göz temiz tutulmalı ve başkalarına ait havlu, mendil gibi eşyalar kullanılmamalıdır. Yakından uzun süre televizyon izlenmemelidir. Okuma veya yazma sırasında göz ile cisimler arasındaki uzaklık 25-30 santimetre olmalıdır. Güneşli günlerde gözlük kullanarak gözü aşırı ışıktan korunmak gerekir. Havuç, yumurta gibi A vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Batma, sulanma, geçici körlük, buğulu görme gibi durumlarda doktora gidilmelidir. Özellikle şeker hastalığı bulunan kişiler yılda bir kez göz doktorunu ziyaret etmelidir. Çocuklarda görülen şaşılık durumlarında erken teşhis ve tedavi için doktor kontrolü ihmal edilmemelidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA