Kahve Fincanı 'zarfıyla'Daha Güzel

Adana Olgunlaşma Enstitüsünde üretilen kahve fincanı zarfları, Osmanlı'nın estetik ve zarafetini geçmişten günümüze aktarıyor.

Sanat tasarım atölyesi ustası Necati Aslangören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enstitüde 2 yıldır Türk-Osmanlı motiflerinden esinlenerek kahve fincan zarfı tasarladıklarını söyledi.

Zarflarda pirinç ve bronzu tercih ettiklerini belirten Aslangören, üretimde metalin yanı sıra ağaç, fildişi ve boynuz da kullanılabileceğini ifade etti.

Kağıt üzerindeki tasarımlarını, pirinç levha ve bronzla birleştirdiklerini aktaran Aslangören, "Kıl testereyle tasarıma uygun olarak kestiğimiz metal levhayı, kahve fincanı üzerine zarf olarak uyguluyoruz. Ajurlu (delikli) kesimin yanı sıra kabartma da yapıyoruz. Hazırladığımız tasarımları parlattıktan sonra üzerine yarı değerli taşlar ekleyerek hazır hale getiriyoruz. Bazı zarflara gümüş de serpiştiriyoruz. Şerbet bardakları için de zarf tasarlıyoruz" diye konuştu.

Aslangören, tasarımlarında metallerin doğal rengini kullanmayı tercih ettiklerini, bazı zarfların yapımında gümüş de kullandıklarını vurguladı.
Teknik müdür yardımcısı Alpaslan Menemencioğlu da enstitüde tasarlanan kahve fincanı zarflarının büyük beğeni topladığını belirtti.

Yurt içi ve dışında katıldıkları sergi ve fuarlarda zarflara da yer verdiklerini ifade eden Menemencioğlu, "Zarflarımız, 6. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Adana'da açtığımız sergide de büyük ilgi gördü. Sanat Tasarım Atölyesi'nde 10'a yakın ustamız bu işle uğraşıyor. Yunanistan'da düzenlenecek tanıtım etkinliğine de zarf tasarımlarımızı götüreceğiz" dedi.

Kaynak: AA