Hüseyin Kaliç Güven Tazeledi

Akyazı Bakkallar, Bayiler ve Sebzeciler Odası seçimleri tamamlandı.

Hüseyin Kaliç Güven Tazeledi
Hüseyin Kaliç ve Ali Yıldırım’ın arasında geçen seçim yarışını mevcut başkan Hüseyin Kaliç kazandı.
Divan başkanlığını SESOB Odası başkanı Hasan Alişan’ın yaptığı Genel Kurulda, Yönetim Kurulu faaliyet ve denetleme kurulu ile hesap raporlarının okunması ve müzakeresinin ardından yapılan oylama ile yönetim ve denetim kurulları ibra edildi.

Seçimlerin başlamasından önce her iki aday seçmenlerinin önünde bir centilmenlik örneği vererek tokalaşarak birbirlerine başarı dileklerinde bulundular.

Oylama öncesi meslek hayatında 20’nci ve 25’inci yılını dolduran esnaflara plaket takdimini Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Akyazı AK parti Belediye Başkan adayı Hasan Akcan yaptı.

Esnaf Ali Yenice seyyar satıcılar sebebiyle haksız rekabet oluştuğundan zor duruma kaldıklarını ifade ederek Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan bu konuda çalışma yapılmasını istedi.

Toçoğlu Sakarya’da bu sorunla ilgili önemli mesafe kat ettiklerini ifade ederek, “Gerçekten bir dükkân sahibi kardeşimiz bir yandan dükkân kirası bir yandan yanında çalıştırdığı elamanın sigortasını ödemeye çalışacak bir yandan kendi sigortasını ödemeye çalışacak, öbür yandan bu tür hükümlülüklerin hiç birine sahip olmayan insanlar sokaklarda bir takım haksız rekabet yapacak işlere katılacak bu kabul edilebilir bir şey değildir. Tabi işin birde duygusal tarafı var bu işi yapan insanlarda bir duygu yönünden toplumumuzun sahiplenme zaman zaman ortaya çıkmaktadır. Biz bu konularda Sakarya merkezde seyyar esnafı konusunda çok önemli mesafeler aldığımızı ifade etmek isterim. İlçelerde bunu yaygınlaştırmak birazda ilçelerde görev alan Belediye Başkan arkadaşlarımızın bu konuda kararlığı ve dirayetiyle söz konusu olacaktır” dedi.

Toçoğlu, SESOB Odası başkanı Hasan Alişan’ın Sakarya’da yapılan kermesler sorununu dile getirmesi üzerine yaptığı açıklamasında ise şunları belirtti:
“Esnafımıza haksız rekabet getirecek konulardan bir tanesi kermes konularıdır. Bunu bir esasa bağladık. Şehir merkezinde şunda çok yaygın olmayan tabi ki sosyal projelere katkı sağlamak yardım toplamak yardımlaşmada bulunmak bizim kültürümüzde var ama birbirimize zarar vermeden bu işleri yapacak konuma getirmemiz lazım.”
Bakkallar, Bayiler ve Sebzeciler Odası seçimlerinde 303 delegenin 268’i oy kullandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonucunda Hüseyin Kaliç 188 oy alarak yeniden başkan olurken rakibi Ali Yıldırım 79 oy alabildi.
Kaynak: İHA