Tasarladığı Tavuk Pişirme Aparatını Notere Tasdik Ettirdi

Çaycuma ilçesindeki esnaf, tenekede pişirilecek tavuğun sabit kalmasını sağlamak için yaptığı aparatı tespit tutanağıyla notere tasdik ettirdi.

İlçede piknik ürünleri ve ev gereçleri satan Tugay Keçeci, özellikle pikniklerde teneke içinde tavuk pişirmenin yaygınlaşması üzerine tavuğun sabit kalmasını sağlayan "Tugay Teneke Tavuk (3T)" adını verdiği aparat yaptı.
Tasarımını Çaycuma 1. notere götüren Keçeci, ürününün tespit tutanağıyla tasdiğini yaptırdı.
Keçeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, aparatı internet aracılığıyla satışa sunduğunu belirterek, kopyalanmaması için de patent başvurusunda bulunacağını söyledi.

Almanya'dan gurbetçilerin ürününe yoğun talep gösterdiğini anlatan Keçeci, "Yurt içinin yanı sıra kargoyla yurt dışına da bu aparatı gönderiyorum. Son dönemlerde tenekede tavuk pişirme pikniklerde mangalın yerini aldı. Ancak tavuğu teneke içinde sabit tutmak zahmetli bir iş. Genellikle toprağa ağaç dalı saplanarak pişirmek zor oluyor. Benim aparatım bu açıdan büyük kolaylık sağlıyor" dedi.

Keçeci, büyük bir tabağın orta kısmına dik konumda monte ettiği aparatın tavuğu sabit tuttuğunu, böylece üzerine teneke kapatıldığında kolaylıkla yiyeceğin pişmesini sağladığını kaydetti.

Kaynak: AA