Öso Genelkurmay Başkanlığına El-beşir'in Getirilmesi

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanlığına getirilen Tuğgeneral Abdulilah El-Beşir, resmen görevine başladı.

Yüksek Askeri Konsey, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba başkanlığında düzenlediği toplantının ardından yayımlanan yazılı açıklamada, Beşir'in görevini devraldığı belirtildi.
ÖSO'nun yeniden yapılandırılmasının önemine değinilen açıklamada, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının, bunun için ihtiyaç duyulan herşeyi kısa bir zaman dilimi içerisinde yerine getirmesi gerektiği kaydedildi.
Açıklamada, Suriye devrimi için savaşan tüm askeri birlik ve gruplara, vatani sorumluluk taşıyarak savaşma ve devrim liderliğinin meşru kurumlarının kararlarına "kati surette" uymaları çağrısında bulunuldu.
ÖSO mensupları ve Suriyelilere, muhalif safları bölmeye yönelik girişimlere karşı uyarılarda bulunulan açıklamada, "Muhalefetin tüm kurumlarında kanuni usulsüzlükler olduğu gerekçesiyle devrimin birliğine zarar verecek girişimlerde bulunuluyor" denildi.
Yüksek Askeri Konsey, pazartesi günü ÖSO Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris'i görevden alarak yerine Tuğgeneral Abdulilah el-Beşir'i atamıştı.
Öte yandan ÖSO'dan bir grup komutan ise yaptıkları açıklamada, Konsey'in bu kararını kabul etmediklerini ve kararın Suriye devrim cephesinde anlaşmazlıklara yol açacağını kaydetti.

Kaynak: AA