İmib 3. Doğal Taş Tasarım Yarışması Başvuruları Sona Erdi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliğinin (İMİB) düzenlediği 3. Doğal Taş Tasarım Yarışması'na başvurular sona erdi. Yarışmaya 570 proje ile rekor başvuru geldi.

İMİB açıklamasına göre, Birlik tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doğal Taş Tasarım Yarışması'na hem öğrenciler hem de profesyonel tasarımcılar yoğun ilgi gösterdi.
Bu yıl Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'dan da tasarımcılara kapılarını açan, Türk doğal taşlarının marka değerini arttırmayı hedefleyen yarışmaya yurt içi ve yurt dışından toplam 570 proje başvurdu. Projelerin finalistleri ise 28 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilecek jüri değerlendirme toplantısı sonunda belli olacak.
İMİB'in, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ekonomi Bakanlığı desteği ile düzenlediği 3. Doğal Taş Tasarım Yarışması'nda katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir tasarımlar ödüllendirilecek.
Gerek iç mekan gerekse dış cephe kaplamalarında, doğal taşın kullanımını artırıcı yeni fikirlerin yarışacağı 3. Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın seçici kurulunda, akademisyenlerin yanı sıra mimarlar, tasarımcılar, sektör temsilcileri ve İMİB üyeleri de yer alıyor.

- Ödüller

Doğal taş sektöründe tasarımın önemine dikkati çeken yarışmanın profesyonel kategorisinde, birinci gelen tasarımın sahibi 20 bin lira, ikinci 15 bin lira ve üçüncü 10 bin lira ödül kazanacak. Bu kategorinin mansiyon ödülü ise 5 bin lira olarak açıklandı.
Öğrenci kategorisinde ise birinci tasarım 10 bin lira, ikinci tasarım 7 bin 500 lira ve üçüncü tasarım 5 bin lira ile ödüllendirilecek. Bu kategorinin mansiyon ödülü de 2 bin 500 lira olarak belirlendi.
Yarışma ile ilgili tüm detaylara https://www.dogaltastasarimyarismasi.com/ adlı web sitesinden ulaşılabiliyor.
Kaynak: AA