Öğretmenler ve Öğrenciler Tabletlerine Kavuştu

Eskişehir'de, Fatih Projesi kapsamında düzenlenen törenle 40 öğretmen ile 150 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Öğretmenler ve Öğrenciler Tabletlerine Kavuştu

Alanönü mahallesinde bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene katılan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, öncelikle öğretmenlerle bir araya geldi. Vali Tuna burada Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı ile birlikte öğretmenlere tablet bilgisayarlarını verdi. Tuna ve beraberindeki heyet daha sonra 9’uncu sınıflara tablet bilgisayar dağıtımını gerçekleştirdi.

Tablet bilgisayar dağıtımı sırasında öğrencilerle sık sık sohbet eden Vali Tuna, Eskişehirspor ile Sivasspor maçını hatırlatarak, “Hangi takımı tutarsanız tutun ama öncelikle Eskişehirsporlu olun. Ben de Galatasaray’ı tutuyorum, ancak Eskişehir’de her zaman Eskişehirspor’u destekliyorum. Siz de öyle yapın” dedi.

Öğrencilere bir isteklerinin olup olmadığını soran Tuna, okula kitap göndereceğini ifade etti.

Proje hakkında da konuşan Tuna, tablet bilgisayarlar sayesinde bilgiye daha kolay ulaşılacağını belirtti.

Projeye bağlı olarak alt yapı çalışmalarının da bir yandan tamamlanmaya çalışıldığını dile getiren Tuna, sözlerine şöyle devam etti:
“Bilindiği gibi Fatih’in kelime anlamı kapıları açan kişiye söylenir. Ancak bizim projemizde Fatih’in açılımı, ‘Fırsatları Arttırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi’ şeklinde. Eskişehir’de bu proje kapsamında 46 okulumuza bin 131 etkileşimli tahta kurulmuştur. Alt yapı çalışmaları bir taraftan tamamlanmış oluyor. Bu proje devam edecek. Bu proje kapsamında dağıtılan tabletler sayesinde önümüzde ki dönemde bilgiye daha hızlı erişim sağlanacaktır. Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de çalışmalarımız devam ediyor. Biz bundan sonra Bilim Kültür ve Sanat Merkezimizi yapıyoruz. Bu merkez 2014 yılında faaliyete girecek. Çocuklarımıza çok büyük hedefler koyuyoruz. Eskişehir’i bilimde, teknolojide çok önemli bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bunun için alt yapıyı kurmak önemli. Bu konuda eğitim çalışanlarına önemli görev düşüyor. Bizde onların her zaman yanında olacağız. Bugün verilen tabletler semboliktir. Eğitimde çalışanların daha iyilerine layık olduğunu biliyoruz. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize bu projenin hayırlı olmasını diliyoruz.”
“İLK ETAPTA BİN 675 TABLET DAĞITILACAK”
İlk etapta dağıtılacak tablet sayısının bin 675 olacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, “Bu yılın sonuna kadar orta öğretim gören okulların yarısına tabletleri dağıtılmış olacak. Bugün okulumuzda 40 öğretmenimize ve 150 öğrencimize dağıtımı gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki hafta içerisinde 20 okulumuza da tablet dağıtımı yapacağız. Bu tabletlerin kullanılması için öğretmenlerimize gerekli eğitimler hızlı bir şekilde verilecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA