Türsab Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Seçimi Yapıldı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) seçimleri, Sealight Otel'de yapıldı.

Türsab Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Seçimi Yapıldı
138 üyesi bulunan TÜRSAB Kuşadası BYK'da 104 geçerli oydan 53'ünü alan Fahrettin Çiçek'in listesi seçimi kazandı.
TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy'un da katıldığı genel kurul, büyük çekişmeye sahne oldu. Kullanılan 106 oydan 104'ü geçerli olurken, eski BYK Başkanı Bülent İlbahar'ın listesi 51 oy aldı. Görevdeki atama yönetimin başkanı Fahrettin Çiçek'in listesi ise 53 oy alarak nefes kesen yarışı burun farkıyla da olsa kazanmayı başardı.

Kazanan listede şu isimler yer aldı: Fahrettin Çiçek (Peninsula Turizm), Gökhan Aydın (Anker Turizm), Volkan Yırtımcı (Tayf Turizm), Nejat Bahçeli (Sun&Fun Turizm), Aktay Sert (Brookside turizm), Mustafa Uçar (Kon-Mer Turizm), Funda Yılmaz (Lavinia Turizm), Kazım Okuyucu (Kevser Turzim) ve Ali Kuluyever (Cruise Eksper Turizm).

Genel kurul öncesi uzun bir konuşma yapan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, aralık ayında yapılan olağan genel kurulda bir kez daha genel başkan seçildiğini hatırlatarak, genel kurul öncesi yaşananlarla ilgili yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Karşı listede olanların yapmadığını bırakmadıklarını ve acenta camiasını küçük düşürdüklerini vurgulayan Başaran Ulusoy, "Bu tür olayların burada yaşanmasına izin vermeyin. Ben taraf olamam ama kim kazanırsa kazansın, acenta camiasını bütünleştirmeli, toplantılarını birlikte yapmalı. yoksa ben gereğini yaparım" dedi.

TÜRSAB olarak özellikle Ege Denizinde Yunanlılarla birlikte turst akışını arttımak için çalışma yürüttüklerini kaydeden Ulusoy, üzerinde çalıştıkları e-vize konusunda da bilgi verdi. E-vize uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte tur operatörlerinin artık internet üzerinden vize hizmeti vermeye başlayacağını söyledi.

Başaran Ulusoy, konuşmasının ardından seçim sonucunu beklemeden Kuşadası'ndan ayrıldı.

Seçim öncesi iki başkan adayı dostluk ve neraberlik mesajı verirken, seçim sonrası bir açıklama yapan Fahrettin Çiçek, kendilerine oy veren ve vermeyen tüm acentacılara teşekkür etti. İlk toplantıda görev dağılımı yapacaklarını kaydeden Fahrettin Çiçek, ondan sonraki tüm toplantılarına herkesi davet edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA