Kırklareli Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Kurulu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kırklareli Şubesi'nin genel kurulu yapıldı.

Kırklareli Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen genel kurulda divan başkanlığını Tabipler Odası Kırklareli Şube Başkanı Halil Muhacir yaptı. Çalışma, mali ve denetim raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.
SES Kırklareli Şube Başkanı Sevinç Sayın, çalışma koşulları açısından en zor iş kollarından birinin sağlık olduğunu söyledi.

Sağlık hizmetinin herkese eşit ve ücretsiz verilmesi gerektiğini belirten Sayın, "Sağlık doğuştan kazanılmış bir haktır. Sağlıkta Uygulama Tebliği'inde yapılan değişikliklerle katkı payı, ilave ücret gibi uygulamalarla sağlık hizmeti paralı hale gelmiştir. Bunun sonucunda cepten yapılan sağlık harcamaları artmıştır. Sağlık hizmeti herkese eşit ve ücretsiz verilmelidir" diye konuştu.

Sayın, genel kurulda sendika üyelerinin yönetim kurulu seçeceğini ifade ederek, yönetim kurulunun ise sendika başkanını seçeceğini kaydetti.

Yapılan genel kurulda, Yetkin Aydı, Aynur Şen İskar ve Sevinç Sayın 36, Kurtuluş Hamurculi 35, Sıraç Akkoyun 33, Bahadır Tunçol 31 ve Nihat Agaya 30 oy alarak yönetim kurulu oluşturuldu.
Kaynak: AA