Başbakan Yardımcısı Arınç, Kocaeli'de Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Oylarımızı artırarak çıktığımız takdirde bütün Türkiye'ye yansıyacaktır. 'Hükümeti yıprattık, hükümeti itibarsızlaştırdık, bundan sonra AK Parti iktidarı gidecek' diye velvele yapanlara, gürültü koparanlara, iftira atanlara halkımızın çok büyük bir dersi olacaktır. Ben bunun yaşanacağına gönülden inanıyorum" dedi.

Arınç, İzmit ilçesinde bir otelde düzenlenen yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, "Kocaeli'deki atmosferi nasıl degerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Arınç, Kocaeli'ye geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bildiğim bir yer, sevdiğim bir yer. Fevkalade hareketliydi, heyecanlıydı. Gerek İzmit'te yaptığımız toplantı gerek Derince'de yaptığımız toplantı. Katılım da yüksekti. Heyecan da yüksekti. Coşku vardı. Ben her 2 aday arkadaşımın da başarılı olduklarını biliyorum. Bundan sonra da başarılı çalışmalar yapacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Kocaeli'de en yüksek oyu almış parti olduklarını vurgulayan Arınç, "11 milletvekilinin 7'sini AK Parti'ye verdi Kocaelililer. Başarılarımıza 30 Mart'ta yenisini ekleyeceğiz. Buna inanıyorum" ifadesini kullandı.
Arınç, "AK Parti seçimlerde birkaç oy kaybederse ya da oylarını artırırsa neler olur" yönündeki soruya, "Kaybetmeyi hiç aklımıza getirmiyoruz. Bizim çizgimiz hep yukarıya doğrudur. Ama oylarımızı artırarak çıktığımız takdirde bütün Türkiye'ye yansıyacaktır. 'Hükümeti yıprattık, hükümeti itibarsızlaştırdık, bundan sonra AK Parti iktidarı gidecek' diye velvele yapanlara, gürültü koparanlara, iftira atanlara halkımızın çok büyük bir dersi olacaktır. Ben bunun yaşanacağına gönülden inanıyorum" yanıtını verdi.
Kaynak: AA