Demirtaş’ın Mahalle Ziyaretleri

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Derebahçe, Güzeldere ve Ataköy mahallelerini ziyaret etti.

Demirtaş’ın Mahalle Ziyaretleri

Derebahçe Camii avlusunda mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Demirtaş, “Sadece seçimler dolayısıyla vatandaşın ziyaret edilmemesi gerekiyor. Diğer zamanlarda da azami şekilde vatandaşla iç içe olup onların sorunlarının dinliyoruz. 2009 yerel seçimlerinde olduğu gibi seçimlerden sonra da halkımızın sorun ve önerilerini dikkate alarak hizmetlerimizi tüm mahallelerimize eşit koşullarda halkımıza sunacağız” dedi.

Belediye hizmetleri hakkında bilgiler veren Başkan Demirtaş, “Çöp devrim niteliğinde olan yer altı konteyner uygulamasını ilçemizde hayata geçirdik. Güzel ilçemiz her geçen sene daha da büyümekte ve buna bağımlı olarak katı atıklarımız da eşit oranlar da büyüme göstermektedir diyen Başkan Demirtaş, “Bu büyüme ve gelişim karşısında artık çöplerin geçici depolanmasında alternatif çözümler arayışına girdik. İşte bu noktada çöplerin yerüstünde bulunan 500 litre hacmine sahip konteynerlerimizin kötü görüntülerine son vermek adına yeni model liftli yerüstü konteynerlerini işlek caddelerimize yerleştirdik. Daha da ileri giderek çöpleri yerin altına indirerek hem ilçemizdeki trafik yoğunluğunu azalttık hem de maliyet giderlerini aşağıya çektik” diye konuştu.

Ziyaretlerine Ataköy ile devam eden Başkan Demirtaş, köy sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Köylü vatandaşlara hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirten Demirtaş, “Bizler her zaman köylerimizi ziyaret ediyoruz ve sizlerin sorunlarına çözüm yolları arıyoruz. İlkadım Belediyesi olarak köylerimize temizlik, yol, kaldırım gibi birçok hizmeti sunmaktayız. Büyükşehir Yasası ile de ilçemizin nüfusu köyleri ile birlikte büyük bir atış gösterecek. O zaman gelirlerimizde yükselecek. Artık bu gelirler ile köylerimize daha güzel hizmetlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA