Hakkari'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Hakkari Valiliği tarafından 2014 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Valilik salonunda Vali Necmettin Kalkan başkanlığında düzenlenen toplantıda 2013 yılında yapılan ve bu yıl yapılacak hizmetler ele alındı.
Vali Kalkan, yaptığı konuşmada, 2013 yılından devreden işlerle toplam 301 proje bulunduğunu belirterek, bu projeler için önceki yıllardaki ödenekler dahil olmak üzere 1 milyar 958 milyon 556 bin liralık ödenek ön görüldüğünü belirtti.

Projelerin önceki yıllardaki harcamalarının 399 milyon 122 bin lira olduğunu anımsatan Kalkan, "2014 yılı ödenekleri ise 232 milyon 822 bin TL'dir. Geçtiğimiz yılın nakdi gerçekleşme oranı yüzde 46'dır. Bu, diğer illerle kıyaslandığında oldukça düşük bir nakdi gerçekleşme oranı olarak görülüyor. Bunda ihalesi yapılamamış olan 155 projenin önemli yer teşkil ettiğini düşünüyorum" dedi.

Geçen yılki 301 projeden 48'inin tamamlandığı, 98 projenin ise halen devam ettiğini vurgulayan Kalkan, 155 projeye ise henüz başlanmadığını kaydetti.

İşlerin ihale edilmesinin önemine değinen Kalkan, "Ancak ihale edildikten sonra işlerin özellikle denetim birimlerince yakından takip edilmesi yaptığımız işlerin kalitesi açısından da önemlidir. Dolayısıyla ihale ettiğimiz işlerde oluşturduğumuz denetim komisyonları, denetim elemanları, kabul komisyonlarının, işleri titizlikle ve hassasiyetle yürütmelerinde fayda var ki yaptığımız işler uzun yıllar Hakkari halkına hizmet edebilsin" diye konuştu.

Vali Kalkan, daha sonra toplantıya katılan yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinden hizmetlerle ilgili bilgi aldı.
Toplantıya, vali yardımcıları Cumhur Duran, Hüseyin Sayın, Mustafa Temiz, ilçe kaymakamları, il, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

Kaynak: AA