Eğitim-bir-sen'den Güfte Yarışması

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil, sendika genel merkezince 'Eğitim-Bir-Sen Marşı' güfte yarışması düzenleneceğini bildirdi.

Eşkil, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Şubat 1992 tarihinde kurulan sendikanın başta Türkiye'nin demokratik standartlarının yükseltilmesi ve insanların özgürlük alanlarının genişletilmesi olmak üzere birçok konuda ilkeli, tutarlı ve cesur bir duruş sergilediğini savundu.
Eğitim-Bir-Sen'in 22 yıllık özlük ve özgürlük mücadelesini coşkun bir dille ele alan marşların üretilmesi için güfte yarışması düzenlediğini ifade eden Eşkil, Eğitim-Bir-Sen genel merkezi tarafından üyelerinin ve tüm eğitim, kültür ve sanat camiasının mensuplarının katılımıyla "Eğitim-Bir-Sen Marşı" güfte yarışması düzenleyeceğini ve müracaatların, 28 Şubat'a kadar alınacağını belirtti.

Katılımcıların bizzat veya elektronik posta yolu ile başvuruda bulunabileceklerinin altını çizen Eşkil, yarışmaya gönderilen eserlerin, daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış, hiçbir basın-yayın kuruluşunda yayımlanmamış olacağını ve yazılacak şiirlerin en az 2, en fazla 5 dörtlük olacağını, eserlerin 20 dizeyi geçmeyeceğine vurgu yaptı.
Yarışma sonunda dereceye giren ve mansiyon almaya hak kazanan eserlerin duyurusunun, 10 Mart tarihinde Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi'nin resmi internet sitesinden yapılacağını belirten Eşkil, yarışmanın birincisine 5 bin, ikincisine 3 bin, üçüncüsüne 2 bin ve sonrasındaki iki esere bin lira mansiyon ödülü, bir esere de jüri özel ödülü verileceğini ifade etti.

Kaynak: AA