Varto'da Aşçı ve Kantin İşletmecilerine Hijyen Eğitimi

Varto Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan aşçı ve kantin işletmecilerine "hijyen" eğitimi verildi.

Kurs eğiticisi sağlıkçı Muhittin Sever, yaptığı açıklamada, sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümünün hijyen olarak tanımlandığını söyledi.

Hijyenin bir sağlık bilimi olup temel ilgi alanının sağlığın korunması ve sürdürülmesi olduğunu ifade eden Sever, şöyle konuştu:
"Başta kişinin kendi sağlığı olmak üzere başkalarının da sağlığını korumanın en önemli aracı temizliktir. Sadece beden temizliği değil, kullanılan her şeyi ve her ortamı temiz tutmak da temiz olmanın gereğidir. Kişisel temizlik sağlıkla yakından ilgilidir. Çünkü hastalık yapan birçok bakteri ve mikroorganizma temizliğine dikkat etmeyen kişilerin vücuduna kolayca yerleşmekte ve bu yolla birçok kişiye bulaşabilmektedir. Çocuklarımızın sağlığını korumak açısından öncelikli olarak vücut bakımı ve temizliği, tuvalet alışkanlığı ve temizliği, oyuncakların temizliği, besinlerin temizliği gibi konulara dikkat etmemiz gerekmektedir."
Kaynak: AA