Esnaf Kredi Kooperatifi Mali Kongresi Yapıldı

Muş Bulanık Esnaf Kefalet ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan mali kongresi yapıldı.

Esnaf Kredi Kooperatifi Mali Kongresi Yapıldı

Belediye Toplantı Salonunda yapılan kongreye Bulanık Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Yakup Kaya, Elazığ Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Malazgirt Kızılay Başkanı Abdurahman Ekici, Bualanık Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir Bulanık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hanifi Koşuncu, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Taşkıran, Muş Ticaret İl Müdürü Cemil Özdemir 7 Nolu Kooperatif Başkanı Alican Karacan ve kooperatif üyelerin katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mali kongreye ilişkin raporlar okunarak, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin kabulünden sonra üyelere hitaben bir konuşma yapan Bulanık Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yakup Kaya, aktif üye sayılarının bin 700 olduğunu kaydederek, “Yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte titiz bir çalışma sergiliyoruz. Üyelerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.

Kongreye katılanlara teşekkür eden Kaya, “Göreve geldiğimiz günden beri yönetim ve denetim kurulu olarak küçük esnaf ve sanatkârlarımıza hizmet etmek için çalışmaktayız. Önceki dönemlerde finansman sıkıntısı çekilen kooperatifimizde yılda yüzde 100’lük bir büyüme sağladık. Kanunlar çerçevesinde talepler üyelerimiz bekletilmeden karşılanmaktadır. Büyümekte olan işlem sayısı iki katına çıkmıştır. Yaşanan olumsuzluklara rağmen kredilerde hiçbir finansman sorunu yaşanmamıştır. Bu nedenle esnaflarımız daha uygun kredi kullanma imkânına kavuşmuştur” dedi.

Son yıllara bakıldığında uluslararası sermeye ve ülkenin dâhil olmak üzere büyük firmaların açtıkları büyük marketlerin paralel olarak her ilde, ilçede ve kasabalarda pazarlarının oluşturulduğu ve orta ölçekli esnaf sanatkârların zayıf kılarak iş yapamaz hale geldiğinin altını çizen Kaya, “Bizde kooperatif olarak orta ölçekli esnaflarımızın yanında yer olmaya devam edeceğiz. Küçük esnaf esnaflarımızın durumunu tekrardan gözden geçirmemiz talebimizdir. Aynı zamanda realitemizdir. Kooperatif olarak yanınızdayız, ancak sizlerin de gelişen ve büyüyen sermaye güçlerine karşı daha güçlü olmanız ve gücünüzü bu temelde birleştirmek, geliştirmek zorundasınız. En büyük eksiklik tespit ettiğimiz kadarıyla dayanışma olmadığı, birlikte hareket etmek adına bir çaba yok derecede olduğunu görüyoruz. Geç değil bir adım beş sorunu çözmek demektir. Dayanışmadan birlikten göç doğar. Hep birlikte el ele geleceğimizi kurtarmak büyük başarıyı elde etmek birinci amacımız olmalıdır. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür eder ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından raporlar okunarak, olağan genel kurul toplantısı sona erdi.
Kaynak: İHA