Diyaliz Hastası Çifte Hastanede Nikah

Sarıkaya Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinde böbrek yetmezliği tedavisi gören Hanife Akdemir (25) ve Murat Yurtbulmuş (37) çifti, hastanede kıyılan nikahla dünya evine girdi.

Tedavileri için gittikleri hastanede yaklaşık 6 ay önce tanışan Akdemir ve Yurtbulmuş, hastanede görevli sağlık memurlarının da teşvikiyle hastanede evlendi.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel tarafından nikahları kıyılan çiftin şahitliklerini Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca ve Sarıkaya Devlet Hastanesi Başhekimi Erkan Dulkadiroğlu yaptı.
Nikah sonrası evlilik cüzdanını geline veren Vali Yazıcı, çifte ömür boyu mutluluk diledi.
Meslek hayatı boyunca çok sayıda düğüne ve nikah törenine katıldığını ancak bunların arasında en anlamlısına şahitlik ettiğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:
"İnsanın hayatında önemli dönüm noktaları vardır. Bunlardan biri de evliliktir. İnsanlar çeşitli vesilelerle, değişik mekanlarda buluşup, tanışıp evlenmeye karar veriyorlar. Bu iki kardeşimizin tanışmasına ve anlaşmasına ise diyaliz tedavisi vesile oldu. Bende kendileri kadar heyecanlıyım ve duygulanıyorum. İnsanlar mutlu olmak için evlenirler, yoksulluğa, sıkıntıya, problemlere inat evlenirler. Bu vesileyle bu iki kardeşimizi kararından dolayı tebrik ediyorum. Birbirlerine yakıştıklarını da görüyorum. Allah mutlu mesut etsin."
Gelin Hanife Akdemir de, Kayseri'de tedavi olduğu sırada eşiyle tanıştığını anlatarak, "Birbirimizi seviyoruz. Şimdi burada da beraber diyalize giriyoruz" dedi.

Damat Murat Yurtbulmuş ise çok mutlu olduğunu, hastalığının mutluluğuna engel olmadığını söyledi.

Yaklaşık 6 ay önce tanıştıklarını ve evlenmeye karar verdiklerini aktaran Yurtbulmuş, "Doktorlarımızın evlenmemiz için çok yardımı oldu. Hastalığımızı da hiçbir zaman hissettirmediler. Bütün diyaliz hastalarının sevmelerini ve evlenmelerini dileriz. Haftada 3 kere diyalize giriyoruz. Diyalize de birlikte gelip gidiyoruz" diye konuştu.

Nikah töreni sonrasında dans eden çift, daha sonra düğün pastasını keserek birbirlerine ikram etti.
Kaynak: AA