Maü Rektörü Ağırakça'dan Yolsuzluk Açıklaması

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversiteden çalınan bir A4 kağıdında 800 bin Mardinli ve 76 milyon Türkiyelinin hakkının olduğunu belirterek, yeni dönemde yolsuzluğa meydan verilmeyeceğini söyledi.

Maü Rektörü Ağırakça'dan Yolsuzluk Açıklaması

Yeni dönemle ilgili makam odasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Artuklu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yolsuzluğa ve hak gaspına bundan sonra kesinlikle izin verilmeyeceğini dile getirdi. Artuklu Üniversitesi’nin medyada yolsuzluklarla anılmasını bir talihsizlik olarak değerlendiren Ağırakça, kendilerinin böyle bir dönemde göreve başlamayı asla temenni etmediklerini ifade etti.

"BÖYLE OLMASINI ASLA İSTEMEZDİK"
Mardin Artuklu Üniversitesi’nde son birkaç ay içerisinde bazı aksamaların meydana gelmesinin üzücü hadiselerin ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirten Prof. Dr. Ağırakça, "Bizler bunun böyle olmasını asla istemezdik ve böyle bir dönemde göreve başlamayı da asla temenni etmiyorduk. Ancak böyle sıkıntılı bir dönemde görevi üstlenmek adeta bir zaruret haline geldi ve ister istemez bunu kabullendik. Normal şartlarda rektörlük makamını ihraz etmek bir şereftir, fakat böyle sıkıntılı bir andan sonra göreve gelmek ise dertli bir rektörlük dönemidir" dedi.

"ÜNİVERSİTEDEN ÇALINAN BİR A4 KAĞIDINDA 76 MİLYON TÜRKİYELİNİN HAKKI VAR"
Üniversitenin yeniden canlandırılması, ayağa kaldırılması ve bütün olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalara başladıklarını anlatan Prof. Dr. Ağırakça, "Bizler, önceki dönemlerde yapılmış olan yanlışlıkları asla bürokraside tekrarlattırmama niyetindeyiz. Özellikle ülkemizde yanlışlıklara sebep olabilecek ve hiç sevmediğimiz bir kelime olan yolsuzluğun üniversitelerde anılmasını asla istemiyoruz. Devletin bir A4 kağıdını, bir yaprağını çalanın 800 bin Mardinlinin ve 76 milyon Türkiyelinin hakkını gasp ettiğini ifade etmek istiyorum. Yarın ahirette bunu gasp eden, çalan ve yolsuzluk yapanlar 800 bin Mardinliye hesap verecek ve 76 milyon Türkiyeli ondan davacı olacak. Biz buna meydan vermeyeceğiz, böyle yapanlardan kesinlikle tahkikatımızı başlatacağız" diye konuştu.

"ADİL YÖNETİCİLER OLACAĞIZ"
Adil bir yönetim sergileyeceklerini dile getiren Ağırakça, "Bizler, herkesi kucaklayan bir yönetim olacağız ve herkesle anlaşabilen bir idarecilik sergileyeceğiz. Hiçbir düşünceyi, hiçbir yaşama biçimini dışarıda tutmayacağız, herkese gönlümüzde yer olacak, bizim yüreğimiz geniştir, büyüktür ve herkesi sevmeye yeter" şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİLERİN ISINMA PROBLEMİ BİRKAÇ SAATTE ÇÖZDÜK"
Göreve başlamadan önce öğrencilerin yürüyüş yaptıklarını ve ısınma problemlerini dile getirdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Ağırakça, "Ben göreve başlamadan önce öğrencilerin yürüyüş yaptıklarını ve ısınma problemlerini dile getirdiklerini işittiğim anda derhal arkadaşlarıma direktif verdim. Fakültenin özellikle Edebiyat Fakültesi’nin problemi vardı. Derhal oraya yakıt temini ve ısınma probleminin giderilmesini istedim. Bu birkaç saat sürdü ve birkaç saat içerisinde bu problem çözüldü. Üniversite öğrenci ve temsilcilerini yanıma çağırdım. Onlarla konuştuk Problemi gidereceğimizi söyledim. Öğrencilerin hiçbir sıkıntısı bundan sonra olmayacaktır. Öğrencilerimizin yanında olacağız onların bütün problemlerini gidermeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"EYLEM YAPILMASI GEREKİYORSA İLK BEN YAPARIM"
Üniversitede eylem yapılması gerekiyorsa, o eyleme ilk önce kendisinin katılıp, haksızlıkları önlemek için eylemi kendisinin yapacağını vurgulayan Ağırakça, "Ama kırmadan, dökmeden, yanlışlık yapmadan, terör estirmeden son derece demokratik son derece makul son derece haklı taleplerde bulunmak öğrencilerimizin hakkıdır ve biz bunu istiyoruz. Ama o problemler çok basit şeylerdir. Bunları biz gidermeye başladık. Bu binanın akması problemini dünden beri başlattık hemen çözüyoruz. Yakıt problemlerini çözüyoruz. Üniversiteni bütün problemlerini hızlı bir şekilde gidereceğiz ve bütün bu eksiklikler göreceksiniz en yakın zamanda çözülecektir. Hiç bir eksikliğimiz kalmayacaktır zaten Kalkınma Bakanlığı olsun, Devlet Planlama Teşkilatı olsun Başbakanlık olsun ve YÖK ile Cumhur Başkanlığı bizim yanımızdadır. Bu konuda her türlü desteği ve yardımı alacağımızı ümit ediyorum. Bunun için de Şimdiden hem halkımıza hem yönetime ve herkese şunu ifade etmek istiyorum ki Artuklu Üniversitesi huzurlu bir üniversitedir. Artuklu Üniversitesi’nde barış vardır ve barışa lokomotif olma özelliği vardır. Öğrencilerimiz de öğretim üyelerimiz de ve idari kadrolarımız da artık bundan sonra hem huzurlu hem çalışkan hem dürüst hem de ülkesini üniversitesini seven kadrolar olarak çalışmalarına devam edeceklerdir" dedi.

Kaynak: İHA