Kar, Kış Demeden Hastalara Koşuyorlar

Hakkari'de evde sağlık hizmetinde görev alan Dr. Sertaş Şahin ve hemşire Canan Kurt, kar yağışı nedeniyle araçların gidemediği hastalarına yürüyerek ulaşıyor.

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli aile hekimi Şahin ve beraberindeki hemşire Kurt, hastalara evde sağlık hizmeti verebilmek için fedakarlık gösteriyor.
Zorlu kış şartlarına rağmen hastalarına ulaşmaya çalışan sağlık ekibi, kar yağışı nedeniyle araçların çıkamadığı bölgelere de yürüyerek gidiyor. Karlı yollarda hastalarına ulaşmaya çalışan Şahin ve Kurt, ulaştıkları evlerde hastalarını tedavi ediyor.
AA muhabirine konuşan Şahin, yaklaşık bir yıldır Hakkari'de görev yaptığını ve şu ana kadar 183 hastaya ulaşarak tedavi hizmeti verdiklerini söyledi.

Geçen yıl bu görevi aldıklarında hasta sayısının 100 civarında olduğunu anlatan Şahin, "Yazın çalışma koşullarımız çok kolay. Kışın ise kar yağış nedeniyle yukarı mahallelerdeki hastalara ulaşmak bizi çok zorluyor ama yine de tüm hastalarıma gidiyorum. Hiçbir hasta bırakmıyorum. Zor da olsa çalışıyoruz. Gittiğimiz hastaların teşekkürleri bizim bu zahmetimizi unutturuyor. Tabii bu çözümlemesi zor bir konu. Hakkari dağlık bir bölge ve yerleşim yerleri çok engebeli. Yine de elimizden geleni yapıyoruz. Yaklaşık bir yıldır hiçbir zorluk yaşamadık. Hasta, aile ve hastane bazında herhangi bir zor koşul yaşamadık" diye konuştu.

- Hastalar, ekipten çok memnun
Evde sağlık hizmeti alan Hatun Dayan (61), Şahin ve Kurt'un geldiği günden beri kendisiyle yakından ilgilendiğini belirterek, onları çok sevdiğini anlattı.
Dayan, böbrek, akciğer ve kalp rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 20 yıldır sıkıntı yaşadığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Bize çok iyi bakıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Doktoru ve hemşireyi çok seviyorum. Benim her iki böbrek iflas etmiş, akciğer ve kalp sorunum var. Yaklaşık yirmi senedir hep hastayım. Ben ve kocam çok zor durumdayız ancak doktorlar her türlü koşulda bize ulaşıyor, tedavilerimizi yapıyor. Onlara çok teşekkür ediyorum."
Duygularını Kürtçe anlatan Ahya Dayan ise "19 yıl önce üzerime ev çöktü. Belden aşağı felç oldum. Doktor ve hemşireden Allah razı olsun, bize çok yardım ediyorlar. Bu yapılan uygulama çok iyi oldu. Bu olmasaydı biz hastaneye çok büyük zorluklarla gidecektik. Belki de gidemeyecektik. Allah her ikisinden de razı olsun. Buraya kadar geliyor, tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA