Taksim’de Tacize Karşı Yeni Uygulama

Olası taciz olaylarının önüne geçmeye çalışan Güven Timleri, İstiklal Caddesi'nde davullu zurnalı eğlencelere izin vermedi.


Yeni yıla Beyoğlu’nda girmek isteyen vatandaşlar şiddetli fırtına ve yağışa aldırmadan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne akın etti. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde her yıl yaşanan taciz olaylarının önüne geçebilmek için polis ekipleri bu yıl farklı bir uygulama gerçekleştirdi. İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda geleneksel hale gelen davullu zurnalı eğlencelere polis ekipleri bu yıl izin vermedi. İstiklal Caddesi üzerine davul zurna eşliğinde bazı vatandaşlar halay çekmeye başladı.

Kısa sürede halay çekilen bölümde kalabalık bir grubun toplanması üzerine, Güven Timleri davul ve zurnacıları bölgeden uzaklaştırdı. Polis ekiplerinin bu uygulama ile her yıl yaşanan taciz olaylarının önüne geçmeyi amaçladığı öğrenildi.

Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle önceki yıllara göre daha sakin olan İstiklal Caddesi'nde bazı turistlerin ilginç şekilde eğlenmesi dikkat çekti.
Kaynak: İHA