Kırıkkale'de Mekke'nin Fethinin 1384. Yıl Dönümü Kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar, "Şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizin gündeminde, ekranlarla, manşetlerle ve çeşitli haberlerle yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız" dedi.

Mekke'nin fethinin 1384. yıl dönümü dolayısıyla AGD Kırıkkale Şubesince İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Filistinli Abdullah Ca'van'ın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Şube Başkanı Yusuf Bayraktar, yaptığı konuşmada, AGD mensupları olarak, tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe'nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke'nin fethini, özellikle genç nesle her yıl tekrar hatırlatmanın önemine inandıklarını belirtti.

Her yeni güne yaralanan ya da öldürülen masum insanlara dair haberlerle uyandıklarını söyleyen Bayraktar, "Yeni neslin fetih kavramını ve fetihin inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizin gündeminde, ekranlarla, manşetlerle ve çeşitli haberlerle yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız. Toplumsal ve aile bağlarımızı, milli ve manevi değerlerimizi kuvvetlendirmek için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

Programda, sinevizyon eşliğinde Mekke'nin fethi anlatıldı ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

AGD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Altay da "Mekke'nin fethi" konulu konferansı verdi.
Kaynak: AA