Adana'daki Silahlı Kuyumcu Soygunu Davası

Merkez Seyhan ilçesinde baba ile oğlunun öldürüldüğü, 4 kişinin yaralandığı kuyumcu soygununa karıştıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan 3'ü ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan biri 55 yıl, diğeri 63 yıl hapis cezasına çarptırılırken iki sanık tahliye edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Ferman A. (21), Abdullah A. (20), Kemal T. (19), Şükrü A. (18), A.G (17), D.T (17) ve D.Ö (16) ile avukatları hazır bulundu.
Sanıklardan Abdullah A, son savunmasında, kuyumcuyu soymayı amaçladıklarını belirterek ''Ancak maktul ateş edince can havliyle elim tetiğe değdi. Pişmanım" diye konuştu.

Kemal T. ise ''Kuyumcu ateş edince ben de korkutma amacıyla ateş ettim" dedi.

Sanıklardan Ferman A, olayın tanığı olduğunu planlayarak katılmadığını öne sürdü. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.
Sanıklardan Ferman A, Kemal T. ve Abdullah A'yı "Nitelikli adam öldürme, yağma, mala zarar verme ve yaralama" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 22'şer yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, "Yağma, mala zarar verme ve yaralama" suçlarından D.Ö'ye 55 yıl, A.G'ye ise 63 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.
Heyet, ''nitelikli yağma" suçundan önce 4 yıl hapis cezasına çarptırdığı Şükrü A. ile 6 yıl hapis cezası verilmesine hükmettiği D.T'nin de tahliyesini kararlaştırdı.
Merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde Hakkı Baygın'a ait kuyumcu dükkanı silahlı ve kar maskeli kişilerce soyulmuş, şüpheliler 4,5 kilogram altınla kaçmak istedikleri sırada kendilerine engel olmaya çalışan kuyumcunun komşusu berber Ali Can Aytaş (48) ve oğlu Mahir Aytaş (16) açılan ateş sonucu öldürülmüştü. Soygun sırasında 4 kişi de silahla yaralanmıştı.
Kaynak: AA